Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Rusia, "pregătită" să examineze o eventuală întoarcere în G8

I.V.
Internaţional /

Rusia, "pregătită" să examineze o eventuală întoarcere în G8

Rusia se declară pregătită să "examineze" o eventuală întoarcere în G8, din care a fost exclusă în 2014, după ce a anexat Crimeea şi unor acuzaţii de implicare în Războiul din estul Ucrainei, şi revenirii sale în grupul ţărilor celor mai industrializate, relatează AFP.

"Dacă la acest summit (G7 din Franţa) se va lua o decizie cu privire la Rusia, atunci bineînţeles că o vom examina şi vom răspunde", a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

"Este pertinent ca la un moment dat Rusia să se poată întoarce în G8", a apreciat tot miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Divorţul a avut loc la momentul invadării Ucrainei. Condiţia prealabilă indispensabilă (unei reprimiri a Moscovei) este să se găsească o soluţie în legătură cu Ucraina, pe baza acordurilor de la Minsk", a declarat Macron la Palatul Elysee, în faţa membrilor Asociaţiei presei prezidenţiale.

"A spune (că) «Rusia trebuie să revină mâine la masă fără condiţii» înseamnă slăbirea G7", a adăugat preşedintele francez, favorabil unui dialog cu Moscova.

"Înseamnă a spune că cele şapte ţări care au decis, în urmă cu cinci ani, să dea Rusia afară nu are vreun efect, deci că Rusia poate reveni fără probleme. Ar fi o eroare strategică pentru noi", a subliniat el.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump a dat asigurări marţi că "ar putea susţine întru totul" o reintegrarea Rusiei.

El marchează astfel o nouă ruătură cu aliaţii săi din G7, care se întâlnesc în weekend la Biarrtiz, în sud-vestul Franţei.

Angela Merkel şi Boris Johnson au respins ideea reintegrării, în acest stadiu, a Rusiei în G7, avansată de Statele Unite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS