Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

SABIN SĂRMAŞ, PREŞEDINTELE ADR:"În instituţiile publice, avem nevoie de toleranţă zero faţă de absenţa competenţelor digitale"

Comunicate de presă /

"În instituţiile publice, avem nevoie de toleranţă zero faţă de absenţa competenţelor digitale"

Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Sabin Sărmaş, a participat azi la Ziua Comunicaţiilor, eveniment a cărui temă în acest an este Rolul telecomunicaţiilor în procesul de digitalizare accelerată generată de COVID-19, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În intervenţia sa, preşedintele ADR şi-a felicitat colegii din sectorul comunicaţiilor, subliniind că infrastructura de bază pentru digitalizarea serviciilor publice este cea a telecomunicaţiilor.

În ceea ce priveşte digitalizarea sectorului public, Sabin Sărmaş a explicat importanţa identităţii electronice a cetăţenilor, a Platformei Software Centralizate pentru Identitate Digitală (PSCID), proiect derulat de ADR, cât şi a interoperabilităţii între sistemele informatice ale instituţiilor publice şi cloud-ului guvernamental, ca piloni esenţiali ai transformării digitale a României.

"Proiectul este unul aşteptat de cetăţeni. Astăzi, românii vor o platformă unică în care îşi accesează toate serviciile, în care îşi plătesc taxe, în care obţin autorizaţii de construcţie, în care fac o solicitare de loc de parcare, în care văd datoriile la ANAF etc. Este un proiect care vine cu un impact semnificativ pentru cetăţean din punct de vedere al modului în care el accesează serviciile publice digitalizate", a declarat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României în cadrul panelului.

Preşedintele ADR, Sabin Sărmaş a avertizat că, potrivit indicelui Digital Economy and Society Index (DESI), "în România, competenţe de bază digitale au doar 30% din populaţie, fie că este vorba de mediul privat, fie că este vorba de sectorul public."

"Nu putem de mâine să fim toţi extrem de competitivi în a utiliza tehnologii moderne. Vorbim, însă, despre competenţe de bază şi, atunci, în instituţiile publice, toleranţa la a nu avea aceste competenţe trebuie să fie zero în următorii ani. Nu poţi avea pretenţia de a lucra într-o instituţie publică cu servicii performante fără să faci efortul de a te adapta la noile tehnologii. Eroul implementării în instituţiile publice a unor soluţii care vizează transformarea digitală este însuşi funcţionarul public, evident, alături de cetăţean", a conchis preşedintele ADR.

La eveniment au mai participat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), Dragoş Preda, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Eduard Lucian Lovin, şi directorul General al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Dan Cîmpean.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Peste tot în birouri ,, plin de plasme " : să- Ți rezolve ceva ONLINE Nimic ; ex. JUSTIȚIA prescripție și, la pensie babană; JUSTIȚIA frânează RO....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

22 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8590
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2910
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie