"Sanofi", "Merck" şi "Glaxo" iau în calcul vânzarea portofoliilor vechi de medicamente

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Mai multe companii farmaceutice majore, inclusiv "Merck & Co." din SUA, "Sanofi" SA din Franţa şi "GlaxoSmithKline" Plc din Marea Britanie, explorează posibilitatea înstrăinării sau desprinderii portofoliilor vechi de medicamente, urmărind să se concentreze pe produsele cu o creştere mai rapidă a vânzărilor, informează Wall Street Journal (WSJ).

Unele surse citate de publicaţia americană declară că "Merck" a avut discuţii preliminare cu posibili cumpărători interesaţi de unele tratamente care ar putea valora aproximativ 15 miliarde dolari. Conform surselor, "Sanofi" ia în calcul posibilitatea transferării unor produse într-o societate mixtă înfiinţată cu altă companie din sectorul sănătăţii. Totodată, "Glaxo" anunţa recent că "evaluează opţiuni", inclusiv desprinderea portofoliilor vechi de medicamente, care aduc aproape 15% din vânzările sale.

WSJ scrie că cel mai mare portofoliu vechi de medicamente pare să-l deţină "Merck". Acesta cuprinde produse care au pierdut protecţia brevetului sau o vor pierde în curând, pe pieţele dezvoltate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS