Şase mari producători de ecrane LCD, amendaţi cu 57 milioane dolari în China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2013

"Samsung Display" Co., divizia de ecrane LCD din cadrul "Samsung", a informat că, la finele lui 2005, a încetat să mai participe la orice formă de cartel.

"Samsung Display" Co., divizia de ecrane LCD din cadrul "Samsung", a informat că, la finele lui 2005, a încetat să mai participe la orice formă de cartel.

Şase producători majori de ecrane LCD, printre care companiile sud-coreene "Samsung Electronics" Co. şi "LG Display" Co., au fost amendaţi cu un total de 353 milioane de yuani (56,7 milioane de dolari) în China, pentru fixarea preţurilor pe piaţa de profil.

Celelalte societăţi penalizate sunt "AU Optronics" Corp., "Innolux" Corp., "Chunghwa Picture Tubes" Ltd. şi "HannStar Display" Corp., toa­te din Taiwan.

Din suma menţionată, "LG Display" va plăti 118 milioane de yuani, iar "Samsung" - 101 milioane de yuani.

Conform autorităţii de reglementare din China, oficialii celor şase companii au avut 53 de întâlniri în Taiwan şi Coreea de Sud, între anii 2001 şi 2006, în cadrul cărora stabileau preţurile ecranelor LCD, în special pentru cele folosite la fabricarea televizoarelor. În plus, autorităţile spun că aceştia îşi împărtăşeau şi alte informaţii confidenţiale.

"Companiile implicate în cartel au afectat drepturile şi interesele producătorilor locali de televizoare şi pe cele ale clienţilor", a informat autoritatea chineză, subliniind că reprezentanţii acestor societăţi şi-au recunoscut vina.

Conform autorităţilor chineze, cele şase companii amendate au câştigat 208 de milioane de yuani din schema în care au fost implicate.

Amintim că, în decembrie 2012, producătorii de electronice "Philips", "LG Electronics", "Samsung SDI" şi alte trei companii importante din domeniu au primit amenzi totale record de 1,47 miliarde euro, din partea autorităţilor de reglementare antitrust ale UE, pentru stabilirea preţurilor pe piaţa televizoarelor şi a monitoarelor de tip CRT (Cathode Ray Tube), timp de aproape un deceniu.

Uniunea Europeană a amendat, în 2010, şase producători de ecrane LCD cu un total de 649 milioane de euro pentru fixarea preţurilor.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb