Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Scepticism est-european în privinţa reducerii masive a poluării

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Scepticism est-european în privinţa reducerii masive a poluării

Bătălia pentru reducerea poluării este una dură cu mari costuri economice, mai ales în zonele mai puţin dezvoltate ale lumii. În linii mari, lucrurile stau la fel şi la nivelul Uniunii Europene. Comisia Europeană vrea ca, până la finele acestui deceniu, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% comparativ cu nivelul din 1990, o ţintă mai ambiţioasă faţă de obiectivul iniţial care prevedea o reducere cu 40%. Experţii susţin că o reducere cu 55% reprezintă nivelul minim de care este nevoie pentru a putea fi atins obiectivul pe termen lung privind atingerea neutralităţii climatice până în 2050.

Însă statele membre din Estul Europei se tem că vor ajunge să suporte costurile pentru această tranziţie scumpă pe care vor să o realizeze statele mai bogate din vestul şi nordul continentului. Polonia are o industrie carboniferă importantă în timp ce economiile din Cehia şi Ungaria se bazează pe activităţi manufacturiere cu un consum mare de energie.

Miniştri europeni ai Mediului s-au reunit, ieri, la Bruxelles pentru a discuta noua ţintă pentru 2030. Dacă decizia va fi la lăsată la latitudinea şefilor de stat şi de guvern celor 27 de state membre, va fi nevoie de unanimitate. "Este binecunoscut faptul că am refuzat această propunere", a declarat un oficial ceh, adăugând că autorităţile de la Praga îşi menţin "opoziţia sceptică" faţă de ţinta de 55%. Un oficial polonez a declarat la rândul său că este nevoie de mai multe detalii cu privire la modul în care noua ţintă va afecta fiecare ţară şi sector, înainte de a se putea ajunge la un acord. Ungaria a subliniat că orice nou obiectiv la nivelul UE ar obliga toate statele membre să îşi reducă emisiile naţionale cu cel puţin 40% până în 2030, cu penalităţi financiare pentru cei care rămân în urmă, o condiţie care nu este inclusă în propunerea Comisiei. Ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, a recunoscut că o ţintă mai dură pentru 2030 ar reprezenta o "provocare enormă" pentru unele ţări. Oficiali din Suedia, Olanda, Danemarca, Spania, Austria şi Croaţia au declarat pentru Reuters să sprijină reducerea emisiilor cu cel puţin 55%. Propunerea Comisiei Europene include o analiză amănunţită care arată că atingerea acestui obiectiv ar reprezenta o provocare semnificativă pentru toate sectoarele dar susţine că noul obiectiv poate fi atins

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie