Schimbarea controlului "Laminorul" Brăila, în atenţia Consiliului Concurenţei

(C.P.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2010

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică realizată prin dobândirea controlului direct de către "Zoneline" LTd, Cipru asupra "Donau Commodities" SRL România şi, indirect, asupra societăţilor pe care aceasta le controlează în România, respectiv "Laminorul" Brăila, potrivit unui comunicat al companiei.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Potrivit CC, "sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ".

Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care realizează pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

"Zoneline" Ltd. este o companie înregistrată în Cipru care face parte din grupul Mechel. În România grupul Mechel controlează o serie de societăţi comerciale dintre care Mechel Steel Târgovişte, Mechel Steel Câmpia Turzii şi Ductil Steel Buzău sunt active în domeniul siderurgic.

Din analiza preliminară a operaţiunii propuse, a reieşit că aceasta este o concentrare economică orizontală, părţile implicate fiind concurente pe unele dintre pieţele relevante definite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro