Schimbări care au marcat piaţa de training pentru manageri în ultimii 18 ani

T.B.
Companii / 6 iunie

Schimbări care au marcat piaţa de training pentru manageri în ultimii 18 ani

"EXEC-EDU a depăşit o bornă importantă şi aniversează 18 ani plini de experienţe de dezvoltare managerială. Datorită celor 20.000 de cursanţi care ne-au trecut pragul, am avut un impact real la dezvoltarea unui mediu de afaceri mai stabil.", a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

În cei 18 ani de activitate, EXEC-EDU a avut un rol activ în evoluţia şi maturizarea pieţei de training. În anul înfiinţării, 500 de cursanţi din circa 60 de companii au participat la programele EXEC-EDU. Prioritare pentru organizaţii în acel moment erau cursurile de hard skills, precum managementul lanţului de aprovizionare, marketing, finanţe sau managementul stocurilor. În prezent, un procent mare al cursanţilor EXEC-EDU se îndreaptă către programe de leadership şi dezvoltare a abilităţilor manageriale, iar cursurile de wellbeing au devenit o prioritate pentru strategiile de retenţie şi engagement.

O analiză EXEC-EDU arată că astăzi peste 30% din manageri şi antreprenori sunt conştienţi de nevoia dezvoltării abilităţilor de leadership şi sunt dispuşi să investească din resurse proprii în cursuri de formare, procent care s-a triplat faţă de anul 2005.

Cursurile de dezvoltare managerială şi a abilităţilor de leadership au cunoscut o cerere dinamică în condiţiile în care mediul de afaceri se confruntă cu o criză a forţei de muncă, suprapusă peste un context economic plin de provocări şi de neprevăzut.

"În acest moment, piaţa forţei de muncă se află într-un moment dificil, este o criză foarte mare de talente şi un decalaj de competenţe uriaş, cauzat de schimbările apărute în toate industriile. Companiile resimt acut această criză, dublată de incertitudinea economică şi, ca o soluţie firească, investesc tot mai mult în dezvoltarea oamenilor. De asemenea, remarcăm faptul că cerinţele sunt rafinate, aportul managementului în personalizarea cursurilor a crescut, iar participanţii iau foarte în serios propria dezvoltare", adaugă Oana Scarlat.

EXEC-EDU îşi propune să continue seria parteneriatelor strategice cu specialişti din toate domeniile de business şi să dezvolte şi să lanseze programe care să răspundă provocărilor unui mediu VUCA.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb