SE TEME DE RISCURIBanca Rusiei reduce masiv ponderea dolarilor în rezervele sale

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Banca Rusiei reduce masiv ponderea dolarilor în rezervele sale

Banca Centrală a Rusiei şi-a redus cota dolarilor în rezervele sale internaţionale, din cauza riscurilor externe care ar putea ameninţa ţara, potrivit anunţului făcut ieri de prim-viceguvernatorul instituţiei financiare, Ksenia Yudaeva, informează Reuters.

Amintim că Washingtonul a impus, anul trecut, noi sancţiuni Moscovei, ca urmare a anexării Crimeei de către Federaţia Rusă, în 2014. Ulterior, minis­trul rus de Finanţe, Anton Siluanov, a declarat că dolarul nu mai este un ins­trument demn de încredere pentru plăţile în comerţul internaţional.

"Am încercat să aliniem structura rezervelor noastre la riscurile cu care credem că ne-am putea confrunta", a spus Yudayeva în Parlament, menţionând: "De aceea am redus semnificativ proporţia dolarilor, crescând cota euro, a yuanului chinezesc şi a aurului în rezervele de stat".

Luna trecută, banca centrală de la Moscova a informat că dolarii au reprezentat 22,6% din rezervele sale valutare la finele lunii septembrie 2018, faţă de 46,2% în urmă cu un an. Yuanul a avut o cotă de 14,4% în rezervele valutare ale Rusiei, faţă de 1% la 30 septembrie 2017. Ksenia Yudaeva a adăugat că Banca Rusiei se aşteaptă la o redresare a creşterii economiei în semestrul al doilea din 2019, în urma investiţiior masive ale statului.

În primul trimestru din 2019, PIB-ul Rusiei a înregistrat cel mai lent ritm de creştere de după 2017, evoluţie pe care Yudayeva a pus-o pe seama majorării TVA în acest an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS