Abonament gratuit

SEC a blocat vânzarea Chicago Stock Exchange către chinezi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

SEC a blocat vânzarea Chicago Stock Exchange către chinezi

Autoritatea de reglementare a pieţei de capital din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a blocat, săptămâna trecută, vânzarea Chicago Stock Exchange (CHX) către un grup format din mai mulţi investitori chinezi, considerând că lipsa de informaţii cu privire la potenţialii cumpărători ar afecta capacitatea de monitorizare în mod adecvat a bursei, după preluare.

SEC a informat că afacerea propusă nu este conformă normelor americane privind guvernanţa burselor.

Will Ruben, purtător de cuvânt al Chicago Stock Exchange, a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la respingerea afacerii.

Decizia SEC pune capăt unui proces de doi ani în care au fost aşteptate aprobările necesare pentru această vânzare şi evidenţiază ostilitatea de care se lovesc cumpărătorii chinezi în SUA.

Potrivit propunerii lansate în 2016, firma chineză "Chongqing Casin Enterprise Group" Co. voia să preia o participaţie de 29% din acţiunile Chicago Stock Exchange. În plus, fiul preşedintelui Consiliului de Administraţie de la "Chongqing Casin", un cetăţean american, urma să preia 11%. Restul acţiunilor ar fi fost împărţite între diferite companii şi persoane fizice americane.

Oferta a fost aprobată la finele lui 2016 de Comisia pentru Investiţii Străine, care analizează preluările de companii americane pentru a stabili dacă pun în pericol securitatea naţională. De asemenea, SEC a recomandat aprobarea tranzacţiei, dar decizia finală a fost amânată de preşedintele autorităţii, Jay Clayton, un republican numit de preşedintele Donald Trump. Bursa din Chicago, subsidiară a "CHX Holdings" Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt "E Trade Financial" Corp., "Bank of America" Corp., "Goldman Sachs Group" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co". Aceştia voiau să-şi înstrăineze deţinerile către "Chongqing Casin Enterprise Group". La Bursa din Chicago se derulează mai puţin de 1% din tranzacţiile cu acţiuni din SUA, conform Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie