Secretar de stat solicită RACC sprijin pentru includerea României în programul Visa Waiver

Alexandru Costea
Politică / 3 iunie 2015

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, a solicitat, azi, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane (RACC), Mark Meyer, sprijin pentru continuarea demersurilor de includere a României în programul Visa Waiver, potrivit unui comunicat MAE remis azi redacţiei.

Solicitarea lui Daniel Ioniţă a avut în vedere atât progresele înregistrate de România în îndeplinirea criteriilor tehnice ale programului, cât şi importanţa acestui obiectiv, "a cărui materializare va avea un impact pozitiv, inclusiv pe dimensiunea economică a relaţiilor bilaterale".

Totodată, în cursul întrevederii, au fost abordate aspecte privind dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent pe proiectele de natură să conducă la amplificarea schimburilor comerciale şi investiţiilor bilaterale.

"Secretarul de stat Daniel Ioniţă a salutat prezenţa preşedintelui RACC la Bucureşti şi marcarea, în acest an, a 25 de ani de activitate a Camerei de Comerţ Româno - Americane. A reiterat interesul României pentru aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, pentru intensificarea dialogului cu reprezentanţii organizaţiilor de profil, dar şi a contactelor şi iniţiativelor promovate de acestea, atât în România, cât şi în SUA. În acest sens, a salutat recentul Acord de parteneriat, încheiat în luna aprilie 2015, între Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Camera de Comerţ Româno - Americană", potrivit sursei.

Ioniţă a evidenţiat oportunităţile oferite de România investitorilor americani şi a adus în discuţie "rolul potenţial al României de hub regional în sectorul comercial şi al investiţiilor". În acest context, secretarul de stat a reconfirmat angajamentul Guvernului României de a asigura un climat investiţional "transparent, predictibil şi stabil" care să vină în întâmpinarea preocupărilor investitorilor americani.

La rândul său, aflat în vizită la Bucureşti, Mark Meyer "a exprimat dorinţa de a lucra împreună cu Guvernul României în relaţia cu reprezentanţii mediului de afaceri, inclusiv cu companiile americane, şi a reiterat disponibilitatea de a sprijini avansarea obiectivelor comune menite să consolideze dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb