Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ŞEFUL PENTAGONULUI:SUA se opun comportamentului ''destabilizator'' al Chinei în Indo-Pacific

T.T.
Internaţional /

Mark Esper (Sursa foto: Twitter)

Mark Esper (Sursa foto: Twitter)

Statele Unite se opun comportamentului destabilizator al Chinei în regiunea Indo-Pacific, a afirmat secretarul american al apărării, Mark Esper, astăzi, în Australia, în condiţiile în care cele două naţiuni poartă un război comercial în creştere, informează Reuters.

"Credem cu tărie că nicio naţiune nu poate sau nu trebuie să domine Indo-Pacific şi lucrăm alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru a răspunde nevoilor urgente de securitate ale regiunii", le-a spus Esper reporterilor în Sydney.

Afirmarea în creştere a Chinei, în special în Marea Chinei de Sud bogată în energie, a provocat îngrijorări în cadrul regiunii, iar Statele Unite provoacă hegemonia maritimă chineză şi caută legături mai puternice cu naţiunile care se întorc împotriva Beijingului, scrie Reuters.

"De asemenea, ne opunem ferm unui model perturbator de comportament agresiv, comportament destabilizator din China. Acesta include folosirea pe post de armă a bunurilor comune, recurgerea la o economie agresivă şi la datorii pentru acorduri de suveranitate şi promovarea furtului, sponsorizat de stat, al altor naţiuni, a spus Esper.

Şi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a condamnat, vineri, "zeci de ani de comportament rău" al Chinei, care a împiedicat comerţul liber. El a abordat acest subiect la un forum din Asia de Sud-Est pe tema escaladării războiului comercial dintre Washington şi Beijing.

Esper şi Pompeo s-au întâlnit cu omologii lor australieni la Sydney, astăzi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS