Segmentul creştin-democraţiei se aglomerează

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2004

Partidul Renaşterea României (PRR), formaţiune de factură populară, şi-a făcut apariţia, ieri, pe scena politică. Condus de Aurel Rădulescu, vicar al Bisericii Ortodoxe Române din America, PRR s-a înfiinţat prin schimbarea denumirii Partidului Naţional Antitotalitar. Noua formaţiune are ca obiectiv aderarea la Partidul Popular European, respectiv la un pol politic creştin-democrat. Aurel Rădulescu a declarat că PRR va fuziona prin comasare cu Partidul Pensionarilor şi Protecţiei Sociale.

Din programul noului partid fac parte propunerile de relaxare fiscală, prin reducerea impozitelor la o cotă unică de 12%, şi sprijinirea acţiunii de construire a Catedralei Mîntuirii Neamului. PRR va propune modificarea Constituţiei, pronunţîndu-se pentru reducerea numărului de parlamentari, eliminarea fraudelor electorale - prin înlocuirea ştampilei de vot cu votul prin semnătură personală şi înfiinţarea Tribunalului Poporului, similar celor americane.

Pe de altă parte, o altă formaţiune creştin-democrată, Uniunea pentru Reconstrucţia României (URR) respinge ideea unificării mişcării creştin-democrate înaintea alegerilor din toamnă. "URR va participa la alegerile din toamnă pe listele proprii, continuînd proiectul de înnoire a clasei politice", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele URR, Cosmin Alexandru. Domnia sa a precizat că URR este interesată de coagularea creştin-democraţiei abia după alegeri, aceasta dacă va apărea un proiect politic concret, realist şi de bun-simţ. Reamintim că aproape 10 partide mici se declară ca fiind cu adevărat creştin-democrate, fiecare avînd ca interes aderarea la familia creştin-democrată europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro