Segmentul de property management a crescut cu 43% în 2021, în timp ce proiectele imobiliare gestionate în exclusivitate de către Kastel Group s-au vândut în proporţie de 90%

Comunicate de presă / 14 septembrie

Kastel Group, agenţie imobiliară care oferă servicii premium de real estate, îşi consolidează poziţia pe segmentul de property management, portofoliul companiei urmând să se dubleze până la finalul anului comparativ cu 2020. Kastel Group a înregistrat o creştere cu 43% a numărului de proprietăţi aflate în administrareşi un rulaj de 700.000 lei, în creştere cu 130% faţă de perioada similară a anului trecut. Pentru 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 1 milion de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Ţinând cont că ultimele 18 luni au adus schimbări importante în toate domeniile, inclusiv pe piaţa imobiliară, segmentul de property management a fost nişa pe care agenţia a mizat, nişă pe care a dezvoltat-o, creând şi o divizie separată în cadrul Kastel Group. "Am pornit cu acest serviciu dintr-o solicitare fermă a câtorva clienţi care aveau nevoie de administrare, urmând ca apoi sa devina unul dintre punctele forte ale Kastel Group, transformând agenţia dintr-una de intermediere, într-una nişată şi axată pe contracte de exclusivitate. Pe măsură ce piaţa se dezvoltă şi consumatorul de servicii imobiliare devine din ce în ce mai atent cu cine lucrează, România va prelua trendul şi experienţa pieţelor dezvoltate. Relaţia proprietar-chiriaş va fi una instituţionalizată, în care chiriaşul este un client care se aşteaptă să primească servicii profesionale prompte şi de calitate, nu doar o proprietate pe care o închiriază aleator în funcţie de zona de interes", spune Christian Tudorache, fondator Kastel Group.

La nivelul Bucureştiului, oferta a fost mai mare decât cererea, proprietăţile eliberate de către cei care s-au mutat în provincie sau folosite anterior în regim hotelier fiind reorientate către închirierea pe termen lung. Totodată, s-a manifestat un interes ridicat al proprietarilor care au cumpărat locuinţe, în vederea închirierii, de a lucra cu agenţii care oferă servicii de property management. 
"Gestionăm chirii care depăşeşc valoarea de 500.000 de euro pe an, iar anul acesta vizăm, pentru al doilea an la rând, dublarea portofoliului de property management. Cei care au investit în locuinţe, strict ca un business, nu doresc să gestioneze direct relaţia cu chiriaşii. Profilul acestui client este diferit de cel al proprietarului clasic: are studii superioare, deţine mai mult de 2-3 proprietăţi, locuieşte în străinătate sau lucrează în marile corporaţii. Pe scurt, administrarea acestor proprietăţi, aşa cum se întâmplă frecvent în străinătate, de către o terţă persoană este o soluţie uşoară, la îndemână", spune Christian Tudorache.

Taxele pentru serviciile de property management pornesc de la 30euro/lună/proprietate, locuinţele fiind preponderent up market şi premium. "Longevitatea acestor contracte este cu 80% mai mare decât cele administrate direct de proprietar şi sunt şi mai profitabile pentru clienţii pe care Kastel Group îi gestionează. De exemplu, în 2021, rata medie de profit per proprietate administrată este 7,5% în comparaţie cu 5,5 - 6 % media pieţei", explică Christian Tudorache.

Un alt avantaj al serviciilor de tip property management îl reprezintă procentul scăzut de chiriaşi care rămân cu datorii active, spre exemplu, media ultimilor 3 ani este sub 2%. Totodată, costuri de administrare fiscală şi tehnică sunt cu până la 35% mai mici decât media pieţei. În 2021, până în acest moment, rata de incidenţă este de 0.

O creştere semnificativă a tranzacţiilor de vânzări s-a înregistrat şi în perioada pandemiei, direcţia cea mai importantă de business a Kastel Group fiind dată de preluarea de la dezvoltatori, în exclusivitate, a proiectelor acestora, în vederea vânzării. De altfel, portofoliul Kastel Group este în proporţie de peste 90% format din proiecte în exclusivitate.


"Strategia noastră este să fim dedicaţi total clientului. Nu alergăm după proprietăţi care sunt în portofoliul mai multor agenţii, iar proiectele pe care le luăm au echipe dedicate exclusiv lor, de aceea şi reuşim să le vindem mai rapid şi în avantajul clientului. Datorită acestui contract de exclusivitate, dezvoltatorul poate obţine un preţ cu 3 până la 5% mai bun pentru fiecare unitate locativă vândută. Anul trecut, am avut contracte încheiate în valoare de 1 milion de euro din proiecte de genul, iar pentru anul în curs vorbim despre suma de 4,5 milioane de euro", afirmă Christian Tudorache.

Agenţia imobiliară Kastel Group este prezentă în Bucureşti, Ilfov şi din aprilie 2021 în Cluj, având o ofertă unică de servicii de real estate premium, care se adresează atât clienţilor individuali, cât şi dezvoltatorilor imobiliari. Cele trei mari direcţii de business vizează serviciile de property management, servicii de exclusivitate încheiate cu dezvoltatorii proiectelor imobiliare şi consultanţă imobiliară. 


Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro