DIGI Comunications

Senatorii USR PLUS susţin "desfiinţarea pseudo-Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD"

A.P.
Companii / 07 aprilie

Senatorii USR PLUS susţin "desfiinţarea pseudo-Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD"

Alianţa USR PLUS a transmis, miercuri, că senatorii formaţiunii susţin "desfiinţarea pseudo-Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD" I au votat pentru raportul de respingere a propunerii legislative de modificare şi completare a Legii nr.31/2007 privind reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (L565/2019). Legea ar fi permis finanţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România exclusiv din subvenţii de la bugetul de stat, scrie news.ro.

"Senatorii USR PLUS, vot pentru desfiinţarea pseudo-Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD! Senatorii USR PLUS au votat pentru raportul de respingere a propunerii legislative de modificare şi completare a Legii nr.31/2007 privind reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (L565/2019). Legea ar fi permis finanţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România exclusiv din subvenţii de la bugetul de stat, eliminând complet finanţarea din venituri propria", a transmis, miercuri, alianţa USR PLUS.

Senatorul Irineu Darău a precizat că "această lege voia să transforme AOSR într-o entitate care nu ar fi dat socoteală nimănui, cu Statut adoptat exclusiv de către propria Adunare Generală, dar finanţată în totalitate de la bugetul de stat".

"Academia Oamenilor de Ştiinţă din România este irelevantă în clasamentele internaţionale, iar aproape întreg bugetul este consumat pentru plata indemnizaţiilor şi salariilor. Contribuţia AOSR la cercetarea ştiinţifică din România pur şi simplu nu există, dar printre membrii ei de bază se numără Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu şi Teodor Meleşcanu. Performanţa şi calitatea trebuie să preceadă finanţarea - şi nu invers!", a declarant seantru USR PLSU:

Potrivit formaţiunii politice, "respingerea proiectului de lege este parte din curăţenia legislativă pe care USR PLUS şi-a propus să o facă, acest proiect fiind parte dintr-o listă de proiecte vechi fără surse de finanţare şi declarate neconstituţionale".

"Dincolo de aspectul de neconstituţionalitate, USR PLUS ar fi respins oricum această propunere, în logica angajamentului de a stopa risipa din banii publici. De altfel, USR PLUS a întreprins deja demersuri pentru ca AOSR să nu mai primească bani de la bugetul de stat nici în 2020 nici în 2021, precum şi o propunere legislativă pentru ca finanţarea Academiei să se realizeze exclusiv din venituri proprii, nu din subvenţii de la bugetul de stat", a mai transmis formaţiunea.

Alianţa transmite că, până la intervenţia USR PLUS de oprire a finanţării AOSR din bani publici, 85% din bugetului AOSR fusese destinat indemnizaţiilor membrilor (60%) şi salariilor personalului (25%).

În 2019, doar 238.000 lei din bugetul iniţial de 10,65 milioane lei au fost destinaţi activităţilor propriu-zise, iar în perioada 2017-2019 cheltuielile AOSR crescuseră cu 49%.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Bravo!!

  Numai "Academia SNSPA" una din fabricile de sinecuri de lux ale Securistilor sa ramana:-)

  1. si s-o treaca lui Dani in subordine dupa canonizare ca "Sfantul Stefan Gheorghiu" pentr o mai buna "comunicare" in randul "robilor lui "

  Nu doar desființată ci si banii recuperați!

  1. Ce de idioti in tara asta

   Prostalau,academicienii trebuie să aibe opere in spate,să meargă zilnic la bibliotecă ani in sir cel putin 4-5 ore si sa aibe si cap!

   Condițiile nu sunt îndeplinite deci banii înapoi! Doar tampiti că tine pot avea altă părere!

   Voi vota la alegeri USR( până acum PNL) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro