Senatul a adoptat propunerea legislativă prin care preşedintele CNA poate fi demis

Elena Deacu
Politică / 29 iunie 2015

Plenul Senatului a adoptat luni propunerea legislativă pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului nr.402/2002, prin care respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din funcţie a preşedintelui Consiliului.

Potrivit unui amendament formulat în Comisia pentru cultură şi adoptat de către plenul Senatului, articolul 20, alin. (1) din lege a fost modificat în sensul că "în cadrul activităţii de control parlamentar, exercitată în temeiul art. 10, alin. (1), activitatea Consiliului este analizată de către Parlament prin dezbaterea raportului anual, care va fi depus, împreună cu execuţia bugetară, până la data de 15 aprilie a anului următor".

Respingerea de către Parlament a raportului anul de activitate atrage, de drept, demiterea din funcţie a preşedintelui Consiliului, situaţie în care Parlamentul va numi un nou preşedinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului preşedinte.

"Fostul preşedinte demis nu mai poate fi reales în funcţie până la expirarea mandatului", se mai arată în propunerea de lege.

Propunerea legislativă iniţiată de preşedinţii Comisiilor de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, Georgică Severin şi Gigel Ştirbu, a fost respinsă de Camera Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat în unanimitate (117 voturi pentru) de Senat, camera cu rol decizional în acest caz.

Actuala Lege a audiovizualului nu prevede posibilitatea demiterii preşedintelui CNA, ci doar că CNA trebuie să depună în Parlament până la 15 aprilie un raport anual de activitate şi execuţia bugetară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro