Abonament gratuit

SERGIU MANEA ÎL ÎNLOCUIEŞTE PE STEVEN VAN GRONINGEN, LA CONDUCEREA CPBRVan Groningen crede că a contribuit la "dialogul social structurat"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Van Groningen crede că a contribuit la "dialogul social structurat"

În timpul mandatului său, Steven van Groningen a ieşit în evidenţă mai ales prin afirmaţiile grave pe care le-a făcut la adresa sistemului judiciar 

Două bănci s-au retras din CPBR

Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Române, îl înlocuieşte pe Steven van Groningen la conducerea Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), fiind numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Director al CPBR. Van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, şi-a încheiat mandatul de trei ani în fruntea Consiliului.

În timpul acestui mandat, Steven van Groningen a ieşit în evidenţă mai ales prin afirmaţiile grave pe care le-a făcut, într-o scrisoare a CPBR, la adresa sistemului judiciar din ţara noastră, documentul, publicat în vara anului trecut, atrăgând reacţii dure din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Afirmaţiile domnului Steven van Groningen, preşedinte al Patronatelor Bancare din România şi CEO al Raiffeisen Bank, cuprinse în scrisoarea CPBR transmisă CSM, Ministerului Justiţiei, Institutului Naţional al Magistraturii şi curţilor de apel "sunt de natură să afecteze imaginea instanţelor judecătoreşti, aducând atingere independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar în ansamblul său", au considerat reprezentanţii CSM, adăugând, la vremea respectivă: "Exprimarea domnului Steven van Groningen a fost apreciată ca o critică la adresa soluţiilor pronunţate de instanţe în favoarea clienţilor băncilor, de natură să afecteze în mod direct întreg sistemul judiciar, cu scopul de a interveni în actul de justiţie cu consecinţa influenţării deciziilor magistraţilor în detrimentul clienţilor".

În comunicatul de ieri al Consiliului, CEO-ul Raiffeisen Bank a spus: "Sunt mulţumit că, după trei ani de la înfiinţarea CPBR, sistemul bancar a făcut paşi importanţi şi în sensul dialogului social structurat, beneficiind de expertiza unor bănci care sunt şi angajatori mari în economia românească. Implicarea mea în sprijinirea CPBR şi a sectorului financiar-bancar în general va continua inclusiv din poziţia mea de preşedinte al Consiliului Director al Federaţiei FINBAN". Steven van Gronigen a adăugat că, prin numirea unui nou preşedinte al Consiliului Director al CPBR, se respectă principiul democratic de guvernanţă al Consiliului, respectiv "rotaţia conducerii patronatului bancar la finalul primului mandat".

La rândul său, Sergiu Manea a declarat: "Doresc, în primul rând, să mulţumesc membrilor pentru încrederea acordată la numirea în funcţia de preşedinte al CPBR, organizaţie prin care promovăm o cooperare cât mai largă cu toate părţile interesate pentru un sector financiar cât mai solid şi mai responsabil faţă de clienţi, angajaţi, acţionari şi întregul mediu economic în ansamblul său. Voi urmări consolidarea rolului CPBR ca entitate patronală, ca promotor al unui dialog consistent pentru dezvoltare prin reprezentarea priorităţilor sectorului financiar-bancar inclusiv în cadrul mai larg oferit de Confederaţia Patronală CONCORDIA, ai cărei membri suntem".

CPBR a mai decis reînnoirea mandatului de vicepreşedinte al lui Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank. Steven van Groningen rămâne membru al Consiliului Director al CPBR, alături de Philippos Karamanolis (CEO Bancpost) şi Michal Szczurek (CEO ING Bank), cel din urma fiind numit şi trezorier al CPBR.

Membrii CPBR sunt Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, ING Bank şi Bancpost, anul trecut două bănci importante retrăgându-se din componenţa Consiliului Patronal - Banca Transilvania şi BRD Groupe Societe Generale.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. La gunoi.......mare revolutionar!

  1. Ciumatule rosu, cersetor penal! #rezist chiar daca infractorilor ca tine le stam in gat!

   Eu sper ca tu nu reprezinti acea categorie de oameni care au iesit la mitinguri....era vorba de oameni educati...

   Nu comunistule infect, nu era vorba de oameni educati. Era vorba de oamenii care o sa va teaga in tepe si o sa va decapiteze, ciuma rosie.

  Cand il vezi asa galbejit zici ca nu are epiderma ,dar cel putin pe obraz are un soric nu ca cel de pe porc,e talpa nene!!!

  Dilog....el......e mama si tata tupeului.NESIMTITUL !!!!!

  1. Galbejit ca un pocait din cisnadie?

   Nu ai replica si o dai cu religia.Ca nuca in perete.

   Prost esti ! 

   Cectreaba au pocaitii cu religia si de ce ar trebui sa am replica la prostia cuiva care crede ca cei diferiti de fata lui bruneta, tiganoasa, de urmas de dac, e "galbejit", "porc", "soric".

   Pocaitii sunt o secta, nu o religie. Inclusiv la cisnadioara sau pe strada unde te umbresti. 

  bancile sunt atat de multe la noi incat e nevoie de 2 organizatii diferite ca sa le reprezinte interesele. van groningen mai mult a facut un deserviciu bancilor, a reusit sa antagonizeze opinia publica si sa sporeasca ura romanilor fata de banci. si ce a obtinut in schimb? ni-mic. DIP a trecut, iar oamenii merg in instanta acum sa isi castige dreptatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS