Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Seria "Who Is Romania" continuă cu episodul "Regina Maria"

A.P.
Comunicate de presă /

Seria "Who Is Romania" continuă cu episodul "Regina Maria"

La 145 de ani de la naşterea Reginei Maria, România este în centrul atenţiei presei din Regatul Unit printr-un nou episod, prezentat de jurnalista Tessa Dunlop, potrivit unui comunicat de presă Storytailors.

Lansare episodului se va face pe 16 octombrie cu difuzare săptămânală a seriei până pe 20 noiembrie.

Tessa Dunlop despre cel de-al doilea episod dedicat Reginei Maria a României: "Dacă astăzi credem că avem nevoie de mai multe femei lider, închipuiţi-vă cum era să fii femeie acum mai mult de un secol. Trebuia să fii extraordinară sau extraordinar de norocoasă pentru a te face remarcată. Iată o prinţesă britanică ce a devenit regina României şi s-a făcut cunoscută în Primul Război Mondial".

Regina Maria a României, o "maestră a propagandei", a avut capacitatea de a-i convinge pe oameni că este "regina unei ţări mici", dar şi curajul de a-i răspunde regelui Angliei: "N-am eu sânge britanic în vene?". Maria a reprezentat România la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919, fiind una dintre puţinele femei participante la tratativele de pace, într-o lume a politicii mondiale, dominată de bărbaţi.

"Who is Romania" este scrisă şi prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie şi personalitate media britanică. Pasionată de România şi specialistă în relaţiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbeşte româneşte şi este autoarea lucrărilor "The Bletchley Girls" şi "The Century Girls" şi câştigătoare a numeroase premii pentru producţia BBC "Coast". A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat şi acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României.

Tessa Dunlop: "A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente şi personalităţi istorice ale unei ţări care este atât de des înţeleasă greşit în Vest. Sper că aceste filmuleţe vor oferi povestea şi particularităţile unui popor remarcabil"

Seria "Who is Romania" este produsă de Storytailors, casă de producţie internaţională fondată de un român, Paul Andrei Lungu, care acoperă peste 40 de ţări. Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR, precum şi sprijinul media al Fundaţiei România Pretutindeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie