SIBEX Acţiunile Confecţii Vaslui, tranzacţionate în premieră pe ATS-ul Sibex

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 august 2015

La Sibex, după jumătate din prima şedinţă a săptămânii, s-a conturat o nouă zi în care piaţa spot, prin sectorul ATS, deţine prim planul, punând în plan secund piaţa derivatelor.Conform datelor de la ora 17.45, pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de operatorul de piaţa din Sibiu se înregistrau schimburi cu un total de 15.574 de acţiuni. Dintre acestea, 15.024 au fost acţiuni ale Confecţii S.A. Vaslui, având simbolul COVB, tranzacţionate în premieră, după lansarea din data de 22 iulie 2015. Investitorii au cotat acţiunea COVB la 0,12 lei. Confecţii S.A. Vaslui are un număr de 69.898.725 de acţiuni, iar valoarea unui titlu este de 0,10 lei, rezultând un capital social de 6.989.872,5 lei. Tot pe ATS se mai înregistrau schimburi cu 550 de acţiuni Armaz Gaz Mediaş, un titlu ARAX fiind cotat la 2,45 lei, în scădere cu aproape 23%.

Pe piaţa futures evoluţia consemnată după aproape opt ore anunţa o lichiditate slabă. Conform datelor de la ora 17.45 se înregistrau numai 28 de contracte cu o valoare de 378.168 lei. Dintre simbolurile disponibile se tranzacţionau doar două produse: derivatul pe cursul euro/dolar şi cel pe Dow Jones, ambele pe scadenţa de luna viitoare.

Pentru derivatul pe cursul de schimb dintre euro şi dolar, se observau un număr de 17 contracte. Cotaţia futures de la Sibiu a euro se situa, pentru toamna acestui an, la 1,0955 dolari, în scădere cu 0,35% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price)(1), calculat de ATHEXClear la 1,0993 USD. Raportat la închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, euro pierdea doar 0,09%.

Derivatul pe indicele Dow Jones totaliza 11 contracte, iar cotaţia sa futures de la Sibiu valora 17.463 de puncte, apreciindu-se cu 49 de puncte faţă de "start of day price" (17.414 puncte). Aprecierea faţă de cotaţia de vineri 7 august era una generoasă, de 213 puncte.

(1) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cand se fac tranzactii pe ATS-ul SIBEX a ajuns subiect de articol. sa o tineti tot asa

    1. nu e un subiect in sine, e un fapt - si tinand coint ca derivatele sunt din ce in ce mai slabe, tranzactiile pe o piata ATS ce parea moarta, pot atrage atentia. Nu ca asta ar insemna ceva - intermeni de piata adevarata.. Ca Sibex e un srl nu o bursa :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro