Abonament gratuit

SIBEXCotaţia acţiunii Prodplast a crescut cu 59% într-o săptămână

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

După o perioadă îndelungată în care fie a fos tignorat, fie volumele au fost mici, segmentul spot s-a remarcat săptămâna trecută prin tranzacţiile cu acţiunile Prodplast Imobiliare, listate pe ATS-ul administrat de Sibex. Pe fondul unor creşteri spectaculoase, au fost tranzacţionate, în trei şedinţe aproape 200.000 acţiuni PPLI. Dintre acestea, 150.351 acţiuni au fost tranzacţionate în 22.07 (n.a. - recordul anului pe segmentul spot), 29.059 în data de 23.07, iar 17.352 au fost transferate în şedinţa de vineri, 25.07, când cotaţia unui titlu crescut spectaculos, cu aproape 25%, (variaţia maximă admisă), la un record istoric de 11,13 lei/acţiune. În cele trei şedinţe în care a fost tranzacţionată, cotaţia PPLI a crescut cu 59%. "Cel mai probabil, aceste aprecieri vin pe fondul intenţiilor de dezvoltare ale companiei, care a anunţat recent că doreşte construirea unui centru comercial în Bucureşti, finanţarea urmând să fie asigurată printr-un credit. Totodată, compania a anunţat că doreşte să-şi majoreze, în luna august, capitalul social cu 10 milioane de euro, tot în scopul finanţării proiectului menţionat", a declarat un broker. Nici acţiunile SBX nu au lipsit din peisaj, dar cu un volum de numai 15.000 de titluri, tranzacţionate joi, 24.07.

Pe piaţa futures, şedinţa de vineri s-a încheiat cu un volum de 1.220 contracte şi o valoare de aproape 20 milioane de lei, acesta fiind cel mai bun rezultat al întregii săptămâni trecute. Participanţii şi-au menţinut predilecţia pentru speculaţiile pe preţul futures al Dow Jones. Cu 1052 de contracte pe scadenţa septembrie, simbolul DEDJIA_RON a fost aşadar cel mai lichid. Preţul futures al indicelui a intrat puternic în teritoriu negativ depreciindu-se cu 128 de puncte, la 16.896 de puncte.

Perechea euro/dolar a atras vineri doar 61 de contracte pe scadenţa septembrie. La închidere euro se deprecia cu 0,23 %, la o cotaţie de 1,3431USD.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri au fost încheiate 81 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa septembrie. Cotaţia barilului de petrol a scăzut cu 0,30%, la 101,93 dolari.

De-a lungul săptămânii, jucătorii futures au încheiat, per total, numai 3715 contracte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie