SIBEXCotaţia futures a Dow Jones a crescut săptămâna trecută cu 451 de puncte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

La Sibex, săptămâna 20-24 februarie a fost una care a stat sub semnul "cursei" de revenire a cotaţiei futures a Dow Jones, care a crescut în patru din cele cinci şedinţe. În acest context, piaţa sibiană şi-a menţinut nivelul bun de lichiditate, volumul ajungând la 11.335 de contracte, cu o medie de aproape 2300 contracte/zi.

Şedinţa de vineri 24.10 a fost cea care a "stricat" şansele unei medii şi mai bune, în condiţiile în care, la finalul zilei, rezultatul a fost de 1817 contracte, cu o valoare de 29,72 milioane de lei, cel mai slab volum din toată săptămâna.

Jucătorii au continuat să se învârtă într-un cerc redus de produse, dintre puţinele derivate tranzacţionate detaşându-se cu adevărat derivatul pe Dow Jones cu 1731 de contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia indicelui a închis în urcare cu 122 de puncte, la 16.734 de puncte. De altfel, preţul futures de la Sibiu al indicelui american a traversat o perioadă foarte bună, recuperând 451 de puncte în raport cu nivelul la care a început săptămâna. Evoluţia a fost una "dictată" de piaţa americană, unde indicele S&P500 a înregistrat cea mai bună apreciere săptămânală din ianuarie 2013 încoace. Indicii reprezentativi din SUA au pus punct unei deprecieri care s-a întins pe o perioadă de patru săptămâni, revenirea datorându-se rezultatelor peste aşteptări ale unor companii precum şi publicării unor date care au semnalat o întărire a economiei de peste ocean.

În ceea ce priveşte alte produse, sesiunea de vineri a fost dezamăgitoare. Pentru perechea euro/dolar, s-au consemnat doar 43 de contracte pe scadenţa decembrie. Euro a crescut cu 0,15% la 1,2669 USD.

Pentru derivatele pe acţiuni americane sesiunea de vineri a dus 44 de contracte pe simbolul DEFCB. Preţul futures de la Sibiu al unei acţiuni Facebook a fost estimat la 80,35 USD pe scadenţa decembrie, după o apreciere de 0,14%.

În ceea ce priveşte derivatul pe preţul petrolului, având simbolul DEOIL_LSC, s-a observat o scădere a interesul speculativ pe scadenţa decembrie. Au fost încheiate doar 3 contracte iar cotaţia a pierdut 0,81% fiind estimată la 81,23 dolari/baril.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS