SIBEXCotaţia futures a euro, în urcare în raport cu dolarul

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus 59 de contracte, cu o valoare echivalentă a 684.900 de lei, volum peste ceea ce a oferit piaţa în toată sesiunea de luni. Acest lucru nu însemna însă ieşirea din zona de lichiditate redusă, interesul speculativ lipsind în continuare.

Dintre toate produsele disponibile erau tranzacţionate doar cinci. De pluton se detaşa perechea euro/dolar pe scadenţa iunie, derivat care pare, cel puţin momentan, să fi luat prim-planul pe piaţa sibiană. Simbolul EUUSR 15F totaliza 45 de contracte, iar cotaţia unei monede unice era estimată la 1,1255 USD, în urcare cu 0,70% faţă de "start of day price" (1), calculat de grecii de la ATHEXClear la 1,1177 USD. Comparativ cu cotaţia de la închiderea de luni, euro se aprecia cu 0,80%. Pe segmentul derivatelor valutare se mai tranzacţiona perechea liră sterlină/dolar, care a atras însă un singur contract după primele şapte ore şi jumătate de tranzacţionare. Moneda britanică era estimată la 1,5505 dolari, în creştere cu 0,12% faţă de "start of day price", cifrat la 1,5608 USD şi cu 0,79% comparativ cu cotaţia de luni.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau doar 7 contracte încheiate pe scadenţa iunie, scăderea interesului pentru acest produs fiind evidentă în luna curentă. În raport cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 18.144 de puncte, cotaţia DEDJIA 15F pierdea 165 de puncte, fiind evaluată la 17.979 de puncte. Comparativ cu preţul de închidere de luni, indicele se deprecia cu 148 puncte .

Se mai consemnau 5 contracte pe simbolul OILSC 15F, care urmăreşte evoluţia petrolului de tip Light Sweet Crude, pe scadenţa iunie. Bariul era estimat la 59,94 dolari, cu 0,66 USD peste preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit la 59,28 dolari.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie