Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

SIBEXInteresul speculativ se menţine la un nivel promiţător

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

După ce marţi lichiditatea derivatelor a trecut de pragul de 2000 de contracte după mai bine de trei luni, mai exact din 29 aprilie încoace, prima parte a zilei de miercuri a adus o oarecare relaxare. Apoi, pe fondul unor variaţii mixte, speculatorii au pendulat între o atitudine prudentă manifestată în primele ore ale sesiunii şi o disponibilitate ceva mai mare pentru speculaţiile cu derivate, înregistrată în special după deschiderea bursei americane. Astfel, la mai bine de şapte ore de la deschidere se observa o lichiditate promiţătoare, numărul contractelor fiind de peste 1000 iar valoarea acestora de aproape 15 milioane lei. "La jumătatea zilei volumul era unul promiţător pentru o a doua şedinţă la rând cu peste 2000 de contracte realizate", a anticipat un broker.

"Ostilităţile" erau conduse de speculaţiile pe valoarea Dow Jones, produsul derivat pe indicele american dominând prin 724 de contracte pe scadenţa septembrie. După o evoluţie care a alternat creşterile cu scăderile, cotaţia futures a indicelui se aprecia cu 15 de puncte, la 16.382 de puncte, conform datelor de la ora 17.15. "DEDJIA_RON a avut o evoluţie în V, ceea ce a dat posibilitatea speculatorilor care intră şi ies des cu poziţii pe piaţă, să obţină câştiguri şi din speculaţii short (n.a. - vânzare) şi din speculaţii long (n.a - cumpărare)", a mai precizat brokerul citat.

O contribuţie destul de importantă la volum era adusă de speculaţiile cu preţul aurului, înregistrându-se 115 contracte SIBGOLD_RON şi 22 de contracte SIBGOLD, pe scadenţa august. Jucătorii anticipau creşteri importante pentru metalul nobil, acestea cifrându-se la 19,6 dolari pentru SIBGOLD_RON, la o cotaţie de 1308 USD/uncie şi 17,2 dolari pentru SIBGOLD, la un nivel de 1307,6 USD/uncie.

Perechea valutară euro/dolar totaliza, la ora menţionată, aproape 100 de contracte pentru scadenţa septembrie pentru care euro se deprecia cu 0,13%, la 1,33550 dolari. Aceeaşi cotaţie se consemna şi pe scadenţa decembrie, dar după o depreciere de 0,19%, pe o lichiditate de doar 13 contracte.

Tot pe minus evolua şi preţul futures al acţiuni Deutsche Bank care pierdea 0,36% şi era estimat la 24,67 euro. Numărul contractelor futures pe simbolul DEDBK era de 23.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie