Abonament gratuit

SIBIUEuro cotat la 4,3065 lei pentru sfârşitul anului

Cristina Pădure
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

La mijlocul săptămânii, şedinţa de tranzacţionare de la Bursa din Sibiu a fost una cu evoluţii mixte, preţurile intrând atât pe teritoriu negativ cât şi pozitiv. Volatilitatea nu a fost însă foarte amplă, diferenţele dintre minimele şi maximele zilei pentru simbolurile tranzacţionate fiind mai reduse comparativ cu şedinţele precedente. Totuşi, speculatorii de o zi bine pregătiţi ştiu că pe orice variaţie, indiferent de mărimea ei, există o oportunitate de exploatat, ei acţionând în consecinţă, prin strategii pe 16 pieţe, din care s-au remarcat din nou derivatele financiare respectiv cele pe indicele Dow Jones. La 17:15, ora de închidere a tuturor simbolurilor, cu excepţia Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19:00, în paralel cu piaţa americană, numărul de contracte se situa la 7.114 valoarea lor fiind de peste 12,7 milioane lei.

Pentru derivatele pe indicele Dow Jones, până la ora 17:15, evoluţia a fost una exclusiv "verde", pentru toate scadenţele tranzacţionate, piaţa corelându-se cu ceea ce s-a întâmplat pe Wall-Street. Numărul contractelor DEDJIA_RON era de 483 iar cotaţia pentru iunie a înregistrat un traseu între un minim de 9,875 şi un maxim de 9,990 puncte.

DESIF5 au atras 6,088 contracte reprezentând schimburi echivalente cu 6 milioane de acţiuni. Scadenţa scurtă (iunie) a fost cea mai solicitată, preţul de cotare evoluând pe un culoar de 2,97 bani. La închidere, DESIF5 iunie valorau 1,0847 lei/acţiune, în urcare cu 2,82%. Pentru scadenţa septembrie, preţul de cotare a fost "stabilit" la 1,0850 lei/acţiune, cu 2,54% mai mult decât în sesiunea precedentă.

DESIF2 au fost tranzacţionate pentru scadenţele iunie şi septembrie, evoluţia lor fiind una negativă, conform deprecierilor de 2,38 şi 3,99 %, care au dus cotaţiile la 0,8200 şi 0,8399 lei/acţiune.

Pe sectorul valutar, euro a fost cotat la 4,21 lei pentru scadenţa iunie, în timp ce pentru septembrie, un euro a fost evaluat la 4,2751 lei, în scădere cu 0,58%. Pentru decembrie, moneda unică europeană a ajuns la valoarea de 4,3065 lei cu 0,73% mai mult decât in şedinţa anterioară.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie