Siegfried Mureşan a fost numit negociator-şef al PE pentru Bugetul UE 2024

S.B.
Politică / 23 mai

Siegfried Mureşan a fost numit negociator-şef al PE pentru Bugetul UE 2024

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, a fost desemnat marţi raportor general (negociator-şef) al Parlamentului pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, informează news.ro.

Decizia a fost luată de conducerea Comisiei pentru bugete. "Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbţia fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România", a spus eurodeputatul PNL.

"Le mulţumesc colegilor din Comisia pentru bugete a Parlamentului European pentru această desemnare. Ca negociator-şef al Parlamentului, voi avea două obiective majore: în primul rând, să adoptăm un buget puternic, care să acopere toate nevoile de finanţare pentru 2024, şi, în al doilea rând, să-l adoptăm la timp. Voi lucra cu toate forţele proeuropene din Parlamentul European pentru a asigura o susţinere largă în rândul europarlamentarilor pentru viitorul buget european", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după anunţul desemnării, potrivit unui comunicat oficial.

"Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbţia fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România. Mă aştept ca anul viitor să accelerăm în ţara noastră investiţiile din fondurile europene aferente actualului exerciţiu financiar multianual. De aceea, este important să asigurăm banii necesari pentru plata facturilor pentru aceste investiţii. Prioritar pentru mine va fi şi continuarea sprijinului pentru Ucraina şi Republica Moldova. Putem asigura pacea şi securitatea în Uniunea Europeană doar dacă sprijinim rapid şi adecvat cele două ţări să facă faţă ameninţărilor de orice fel dinspre Federaţia Rusă. Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina şi Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor şi fără a afecta priorităţile tradiţionale ale Uniunii Europene, precum coeziunea, dezvoltarea economică, sprijinirea întreprinzătorilor şi a agricultorilor", a spus el.

Siegfried Mureşan arată că "în ceea ce priveşte agricultorii din Uniunea Europeană, aceştia au fost puternic afectaţi de consecinţele războiului din Ucraina".

"De aceea, ca negociator-şef pentru Bugetul UE 2024, mă voi asigura că avem suficiente fonduri la dispoziţie în cadrul Politicii Agricole Comune, inclusiv în Fondul de Urgenţă pentru Sectorul Agricol, pentru a sprijini rapid fermierii din România şi din Uniunea Europeană în faţa crizelor actuale", a mai spus eurodeputatul român.

Deputatul european Siegfried Mureşan este desemnat pentru a doua oară negociator-şef al Parlamentului european pentru Bugetul Uniunii Europene, fiind singurul europarlamentar român care deţine această poziţie în două rânduri.

Siegfried Mureşan a mai negociat şi Bugetul Uniunii Europene din 2018. Comisia Europeană urmează să înainteze o propunere de buget pentru anul 2024 la începutul lunii iunie. Pe baza acestei propuneri de buget, urmează negocierile între echipele de negociatori ale Parlamentului European şi Consiliul Uniunii Europene. Obiectivul este de a se ajunge la un acord astfel încât bugetul să fie adoptat înainte de finalul anului 2023.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au găsit ăștia sluga perfectă în persoana lui Siegfried.

    Ăsta e atât de slugarnic încât dacă superiorii lui i-o cer își ia chiloții peste pantaloni.

    Doamne ferește ce creaturi. Îmi vine să vomit când mă gândesc ce caractere infecte au slugile astea. 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro