SIEGFRIED MUREŞAN:"Instabilitatea politică şi schimbările frecvente de guvern din ultimii ani au încetinit implementarea reformelor în Republica Moldova"

A.B.
Comunicate de presă /

"Instabilitatea politică şi schimbările frecvente de guvern din ultimii ani au încetinit implementarea reformelor în Republica Moldova"

Siegfried Mureşan, preşedintele grupului PPE, transmite: "Am votat cu largă majoritate în Parlamentul European raportul referitor la punerea în aplicare de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Un lucru este clar şi limpede menţionat în raport: instabilitatea politică şi schimbările frecvente de guvern din ultimii ani au încetinit implementarea reformelor în Republica Moldova.", conform unui comunicat de presă.

Acesta declară însă că Guvernul Republicii Moldova a îndeplinit doar parţial condiţionalităţile agreate şi a atras doar o parte din asistenţa macrofinanciară pusă la dispoziţie de Uniunea Europeană.

"Noi, Parlamentul European, am cerut în repetate rânduri Guvernului Republicii Moldova să implementeze măsurile necesare pentru a consolida statul de drept şi standardele democratice, pentru a asigura independenţa, imparţialitatea şi eficacitatea sistemului judiciar, pentru a elimina corupţia, pentru a asigura libertatea de exprimare şi independenţa mass-media, precum şi pentru a asigura o societate civilă puternică. Nu în ultimul rând, cerem autorităţilor din Republica Moldova să accelereze procesul de urmărire penală în cazul fraudei bancare, să îi aducă pe toţi cei responsabili în faţa justiţiei fără întârziere şi să recupereze fondurile pierdute.

Cu cât reformele asumate la aceste capitole în Acordul de Asociere vor fi implementate mai rapid, mai clar şi mai convingător de către Republica Moldova, cu atât sprijinul Uniunii Europene poate fi mai consistent pentru Republica Moldova." conchide acesta.

În mai puţin de două săptămâni, cetăţenii Republicii Moldova vor merge la secţiile de votare pentru a alege viitorul preşedinte al ţării. Aceste alegeri vor fi un test pentru democraţia şi statul de drept din Republica Moldova. Asigurarea unor alegeri libere şi democratice, în care se respectă un sistem politic transparent, rezultat de pe urma unor alegeri legitime, este o precondiţie pentru sprijinul european de orice natură, iar modalitatea în care se vor desfăşura aceste alegerile prezidenţiale va avea un impact important asupra relaţiilor UE - Republica Moldova. Autorităţile de la Chişinău trebuie să asigure un proces electoral corect, transparent şi democratic."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Atunci faci nimicccc ...bingoooo.....!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie