Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

SIEGFRIED MUREŞAN:"Parlamentul european susţine finanţările alocate României"

A.P.
Fonduri Europene /

SIEGFRIED MUREŞAN

SIEGFRIED MUREŞAN

Răspunsul la acordul Consiliului European pe Bugetul Multianual al UE 2021 - 2027 şi Pachetul de Redresare, al lui Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil de negocierile bugetare cu privire la rezoluţia Parlamentului European, a fost postat pe pagina acestuia de website:

"Astăzi adoptăm rezoluţia Parlamentului European ca răspuns la acordul Consiliului European pe Bugetul Multianual al UE 2021 - 2027 şi Pachetul de Redresare. Eu am negociat în numele Grupului PPE această rezoluţie care va reprezenta poziţia oficială a Parlamentului European în negocierile finale pe buget cu Consiliul. Votul final pe bugetul multianual va fi dat în plenul Parlamentului European.

Iată principalele elemente ale rezoluţiei:

Parlamentul European susţine în totalitate Pachetul de Redresare de 750 de miliarde de euro şi, implicit, cele peste 30 de miliarde de euro care sunt alocate României.

Parlamentul European susţine alocările pentru politica de coeziune şi agricultură, adică toate sumele obţinute de preşedintele Klaus Iohannis pentru România în negocierile din Consiliul European.

Cerem creşteri pe liniile bugetare care nu sunt alocate pe ţări, ci sunt alocate la nivelul întregii Uniuni Europene, şi care vizează politici ale viitorului: digitalizare, cercetare, inovare, bursele "Erasmus", apărare, securitate şi protejarea frontierelor. Aceste proiecte sunt importante pentru Europa, în ansamblul ei, ca atare sunt importante şi pentru România.

Cerem întărirea mecanismului privind corelarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. Consiliul European a făcut un prim pas foarte bun aducând în discuţie un astfel de mecanism. Noi, Parlamentul European, venim cu o propunere concretă privind întărirea acestui mecanism. Mai exact, Parlamentul doreşte ca mecanismul să se activeze automat faţă de o ţară membră suspectă că ar fi încălcat statul de drept, atât timp cât nu există o majoritate calificată în Consiliu care să se opună activării acestui mecanism."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a 8-a tara din UE si primim proportional , cat ?????????????????????

    pai NORMAL ca au aprobat, e la mintea gainii.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

21 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8583
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5057
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2937
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.7976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie