Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

SIEGFRIED MUREŞAN:"Zonele carbonifere din ţară vor beneficia de fonduri sporite pentru tranziţia la o economie verde"

A.P.
Fonduri Europene /

SIEGFRIED MUREŞAN

SIEGFRIED MUREŞAN

Raportul privind Planul de investiţii al Pactului Ecologic European , coordonat de europarlamentarul Siegfried Mureşan, a fost adoptat astăzi în şedinţa comună a Comisiei pentru bugete şi a Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă al europarlamentarului.

Raportul a primit 68 de voturi "pentru", 16 voturi "împotrivă" şi 13 abţineri.

Prin intermediul lui, Parlamentul European cere o distribuirea adecvată a bugetului Pactului Verde, care să reducă decalajele dintre ţările din estul şi vestul Europei în tranziţia spre o economie verde.

Siegfried Mureşan a declarat:"Succesul Pactului Ecologic European va depinde de finanţarea lui. De aceea, prin acest raport, noi, Parlamentul European, ne arătăm susţinerea totală faţă de acest pact solicitând o finanţare adecvată şi prioritizarea finanţării către ţările, regiunile şi domeniile unde este cea mai mare nevoie. Pactul Ecologic European trebuie să reducă decalajele dintre ţările membre şi să crească convergenţa europeană, nu să ducă la un decalaj şi mai mare între statele Uniunii Europene. Pentru asta, avem nevoie de un plan de investiţii realist, iar banii să meargă exact acolo unde este nevoie de ei".

Pactul Ecologic European îşi propune atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon în Uniunea Europeană până în anul 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, Comisia Europeană a propus un plan de finanţare de 1.000 de miliarde de euro pentru următorii 10 ani.

Raportul mai propune ca tranziţia spre o economie verde să se facă în paralel cu creşterea competitivităţii şi crearea de noi locuri de muncă în Europa.

De asemenea, raportul cere ca Fondul Tranziţiei Juste, unul dintre pilonii planului de investiţii, să sprijine regiunile cele mai dependente de combustibilii fosili, care au nevoie de resurse mari pentru tranziţia spre o economie verde. În România, regiunile care vor avea nevoie cel mai mult de finanţare sunt judeţele Hunedoara, Gorj, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş.

Siegfried Mureşan a conchis: "Vreau să transmit asigurări hunedorenilor, oltenilor, gălăţenilor şi tuturor locuitorilor din regiunile intensive în carbon din România că vor avea sprijinul Parlamentului European şi al tuturor instituţiilor europene în tranziţia spre o economie verde. Vom aloca suficiente fonduri europene pentru ca Pactul Ecologic European să contribuie atât la o tranziţie spre o economie verde, cât şi la creşterea nivelului de trai al oamenilor din aceste regiuni".

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. A mai fost o perioadă, pe timpul lu Stolojan când trebuia să se închidă minele iar minerii erau îndemnați să facă cursuri de calculator sau sa-si deschida afaceri.

  asta e urmarea Green Deal aplicata la nivel mondial si european

  Schwab si Gates sunt sursele ideologice si financiare pentru aceasta idee dementa 

  ei merg pe ideea dinamitarii economiilor (si in context covid) si apoi din resturile ramase in urma dinamitarii (ne?)controlate sa fie reconstruita o economie mondiala "verde" 

  dar eu stiu din viitor ca intreaga idee, intregul proiect e o eroare majora.  

  dupa 2032 se va vedea eroarea facuta acum (atunci cand China va domina economic lumea , in urma experimentelor economice cretine facute in SUA si UE).  

  ar va fi prea tarziu pentru a mai inversa situatia.  

  p.s. se intreaba cineva cum se face ca China nu adera in practica la Green Deal ? ... asta e o intrebare mare, demna de persoane cu IQ in top 2% din populatie.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie