SIF Banat Crişana a raportat o deţinere de 6,5% din Conpet

A.A
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 februarie 2018

Bogdan Drăgoi

Bogdan Drăgoi

SIF1 a dat 10,6 milioane de euro pe 5,5% din companie

SIF Banat Crişana a raportat, ieri, o deţinere de 6,5% din Conpet, în urma unei tranzacţii prin care a achiziţionat 5,5% din companie, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Tranzacţa de miercuri a avut loc la preţul de 101 lei/unitate, astfel că SIF1 a dat 48,09 milioane de lei (10,6 milioane de euro), pe pachetul achiziţionat.

Bogdan Drăgoi, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director general al SIF Banat Crişana, a declarat: "Această achiziţie reconfirmă politicile de investiţii ale SIF 1 orientate spre domenii strategice şi companii puternice. Aşa cum am afirmat anterior, ne concentrăm pe o restructurare a portofoliului ce vizează, printre altele, şi astfel de achiziţii, menite să consolideze poziţia noastră în sectoare de activitate de importanţă naţională şi strategică. Conpet S.A. este o companie valoroasă, cu o tradiţie amplă în transporturile petroliere şi cu un potenţial foarte mare, aşa că această tranzactie este, cu siguranţă, una importantă pentru SIF Banat Crişana".

Bogdan Drăgoi ne-a declarat, la începutul anului, că, anul trecut, politica de management şi achiziţii a SIF Banat Crişana s-a concentrat pe sectorul bancar, pe cel energetic şi pe companiile pe care le deţinem majoritar.

Potrivit domniei sale, în 2018, SIF1 preconizează ajustări de portofoliu, reaşezări şi poziţionări puţin diferite faţă de anul precedent: "Rămânem interesaţi, ca şi până acum, de domeniul energetic şi de cel bancar, însă, în ceea ce îl priveşte pe cel din urmă, urmărind atent evoluţia pieţei, cred că vom realoca resursele SIF Banat Crişana.

Există unele bănci unde suntem acţionari, care au un potenţial mare de creştere şi altele unde noi considerăm că putem să ajustăm deţinerea. Nu pot să afirm că evoluţia lor este nesatisfăcătoare, dar observăm că s-au atins nişte cote maxime şi simţim că este momentul să ne repoziţionăm. Pe acest segment vedem o ajustare, dar nu una drastică. Nu am să nominalizez băncile vizate.

În acelaşi timp, suntem la fel de receptivi şi atenţi ca şi până acum, căutăm oportunităţi, concentrându-ne în mod deosebit pe companii unde putem să intrăm, iniţial cu o poziţie minoritară şi apoi să creştem spre o deţinere majoritară".

Transportatorul naţional de ţiţei şi produse petroliere Conpet a obţinut, anul trecut, un profit net de 73,661 milioane de lei, în urcare cu 3% faţă de rezultatul din 2016, când a înregistrat un câştig de 71,547 milioane de lei.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 376,661 milioane de lei, în scădere cu 1,4% faţă de cea din 2016. În acelaşi timp, veniturile din exploatare au ajuns la 410,819 milioane de lei, în scădere cu 0,1% faţă de anul anterior. Cheltuielile din exploatare au scăzut cu 1,1%, ajungând la 327,277 milioane de lei.

Valoarea programului de investiţii aprobat pentru anul 2017 a fost de 64,27 milioane lei. Valoarea investiţiilor realizate în anul 2017 reprezintă 48,48 milioane lei, creştere de 6,8% faţă de anul 2016.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dupa investitii de genul Intercontinental, SIFI sau fonduri care cumpara actiuni SIF1 este un fel de progres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro