SIF Muntenia propune un dividend de 0,04 lei sau un program de răscumpărare

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2017

SIF Muntenia propune un dividend de 0,04 lei sau un program de răscumpărare

SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4 Muntenia, propune şi supune aprobării acţionarilor două variante de repartizare a profitului net - distribuirea unui dividend brut de 0,04 lei sau un program de răscumpărare, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Prima variantă presupune distribuirea unor dividende de 32,28 milioane de lei, din profitul de 50.386.184 lei de anul trecut.

Randamentul dividendului brut la preţul de închidere a acţiunii SIF Muntenia este de 6,1%, iar raportat la valoarea medie anuală de tranzacţionare a acţiunii SIF Muntenia din 2016, este de 6,55%.

În varianta a doua, administratorul SIF4 propune constituirea unui fond de rezervă pentru răscumpărarea de acţiuni de 37.851.121 lei. Scopul propunerii este de a creşte valoarea acţiunilor şi de a reduce discount-ul la care se tranzacţionează acţiunile SIF Muntenia pe BVB.

Astfel, se propune răscumpărarea unui număr maxim de 27.036.515 acţiuni, reprezentând 3,35% din numărul de acţiuni emise de către SIF Muntenia.

Preţul minim pe acţiune propus este de 0,6 lei, iar preţul maxim de 1,4 lei. Durata programului este de maxim 12 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial. În cazul aprobării acestei variante de repartizare a profitului în AGA, administratorul SIF Muntenia va convoca şi desfăşura o Adunare generală extraordinară a acţionarilor care va hotărî realizarea programului de răscumpărare a acţiunilor şi reducerea corespunzătoare a capitalului SIF Muntenia cu numărul de acţiuni răscumpărate după finalizarea acestuia.

Acţionarii SIF4 au fost convocaţi pe 26 aprilie, la Adunarea Generală de bilanţ. Acţionarii mai au pe ordinea de zi aprobarea Programului de administrare a SIF Muntenia şi a Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar al anului 2017, dar şi aprobarea efectuării înregistrărilor contabile corespunzătoare prescrierii dreptului de a solicita plata dividendelor neridicate timp de trei ani de la data exigibilităţii lor, în sumă de 42.064.241,95 lei şi trecerea pe rezerve a acestei sume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb