SIF Oltenia sprijinită să cumpere acţiuni "Sicomed"?

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2004

SIF Oltenia a cumpărat ieri prin intermediul unei oferte publice 41.700 acţiuni "Sicomed", la preţul de 3.800 lei/acţiune.

Suprinzător este că SIF Oltenia a găsit investitori care să îi vîndă acţiunile la acest preţ, în condiţiile în care titlurile producătorului de medicamente s-au tranzacţionat ieri la Bursă şi la 4.250 lei/acţiune, iar marţi cursul maxim atins a fost de 3.950 lei/acţiune.

Surse din piaţă susţin că unii investitori şi-au retras ordinele de vînzare date în cadrul ofertei publice lansată de SIF Oltenia. SIF Oltenia a găsit totuşi un vînzător care a ajutat-o să îndeplinească o formalitate. SIF Oltenia deţinea 9,99% din acţiunile "Sicomed" şi, conform legii valorilor mobiliare, trebuia să lanseze ofertă publică de cumpărare a unui număr de acţiuni ca să poată depăşi pragul de 10%. După va fi atins acest nivel, SIF Oltenia ar putea să achiziţioneze nestingherită acţiuni "Sicomed" de pe piaţă, pînă la următorul prag de deţinere, fixat prin lege, de 33%.

Oferta publică de cumpărare a acţiunilor "Sicomed" a fost lansată de SIF "Oltenia" la sfîrşitul anului trecut. Potrivit pros-pectului de ofertă, societatea de investiţii financiare îşi propusese să achiziţioneze 50.000 de acţiuni "Sicomed", reprezentînd 0,012% din capitalul social.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro