Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

SIF3 - încă un pas pentru cedarea acţiunilor Comcm

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF3 - încă un pas pentru cedarea acţiunilor Comcm

SIF Transilvania (SIF3) mai face încă un pas în vederea implementării programului atipic de răscumpărare de acţiuni ce implică şi cedarea deţinerii la Comcm Constanţa (CMCM), operaţiune ce a trezit suspiciuni în piaţă că are drept scop scoaterea din acţionariatul SIF3 a fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă.

Ieri, societatea de servicii financiare cu sediul în Braşov a anunţat că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în vederea aprobării, documentul de ofertă publică de cumpărare a cel mult 163,9 milioane de titluri SIF3, reprezentând maxim 7,5% din capitalul social al emitentului, ce include şi renunţarea la pachetul de 56,72% de acţiuni deţinut de societatea de investiţii financiare la Comcm, conform unei hotărâri a acţionarilor din data de 6 martie 2019.

Practic, operaţiunea presupune achiziţionarea din piaţă a 32,84 milioa-ne de acţiuni SIF3, ce vor fi achitate în numerar din rezervele societăţii, la preţul pieţei din momentul efectuării tranzacţiilor, dar nu mai mare de 0,32 lei/titlu, în timp ce pentru restul de aproape 131,06 milioane de titluri, societatea va ceda pachetul de acţiuni pe care--l are la compania de construcţii din Constanţa.

Este un demers care vine în condiţiile în care, la începutul acestei luni, ASF a decis ca, după o pauză de aproa-pe cinci ani de suspendare, să reintroducă acţiunile CMCM la tranzacţionare la BVB, aceasta fiind de altfel una din condiţiile necesare pentru ca operaţiunea de piaţă să se poată implementa.

Mai mult decât atât, în luna ianuarie a acestui an, Constantin Frăţilă a fost numit pentru o perioadă de patru ani la conducerea companiei cu sediul în Constanţa.

Pe lângă SIF Transilvania, la finele anului trecut, un pachet de 11,65% din Comcm era deţinut de Constantin Frăţilă, în timp ce Maria Alexandra Cociu (Frăţilă) şi Consulting & Construction Investments din Constanţa aveau fiecare câte 10% din societatea de construcţii.

După primele trei luni ale acestui an, Comcm Constanţa a înregistrat pierderi de 0,378 milioane de lei, cu circa 20% mai mici decât cele raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie apărută pe fondul reducerii cheltuielilor într-o dinamică mai accelerată decât cea a diminuării veniturilor.

Tot în teritoriul negativ a încheiat compania şi anul trecut, pentru finele lui 2018 societatea raportând o pierdedere de 0,82 milioane de lei, cu mult sub cele 3,32 milioane de lei pierdute de societatea de construcţii în 2017.

La ultima cotaţie de tranzacţionare a acţiunilor CMCM din data de 5 iunie 2019, de 0,214 lei, valoarea de piaţă a emitentului la BVB este de 50,57 milioane de lei, în timp ce pachetul deţinut de SIF Transilvania se ridică la aproape 28,69 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS