Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Sobolewski: "Restructurarea personalului BVB se va încheia anul acesta"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Sobolewski: "Restructurarea personalului BVB se va încheia anul acesta"

Procesul de restructurare a personalului Bursei de Valori Bucureşti, început de noul director general Ludwik Sobolewski, a umflat cheltuielile Bursei, la nouă luni, astfel că profitul operaţional a fost de 3,6 milioane lei, cu 25% mai mic faţă de perioada similară din 2012.

Directorul general al BVB nu a dorit să precizeze în ce departamente au loc schimbări de personal, însă a spus: "Nu interpretaţi ce se întâmplă ca pe o revoluţie. Avem oameni competenţi, al căror angajament faţă de bursă creşte. Aceasta este situaţia care prevalează.

Primesc emailuri de la oameni care ar dori să lucreze la BVB, aşa că probabil că nu vom cheltui să angajăm o agenţie de recrutare".

Cheltuielile nonrecurente generate de procesul de restructurare internă au însumat de 0,41 milioane lei, potrivit raportului BVB. Profitul net înregistrat la 30 septembrie 2013 s-a situat la 5,5 milioane lei, cu 42% mai puţin faţă de anul anterior, însă mai mare faţă de valoarea bugetată pentru întregul an.

Ludwik Sobolewski a mai declarat, ieri, că scopul restructurării este construirea unei echipe de oameni talentaţi, care să lucreze împreună. Potrivit domniei sale, acest proces se va încheia în acest an.

Cifra de afaceri a BVB a fost de 13,6 milioane lei în primele nouă luni ale anului, nivel apropiat de cel înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2012.

Profitul financiar a coborât la 2,6 milioane lei, ca urmare a reducerii dividendelor distribuite de către Depozitarul Central, pe baza scăderii profitului în 2012 faţă de 2011, şi a veniturilor din dobânzi mai mici.

BVB a înregistrat în trimestrul al treilea al anului o cifră de afaceri de 4,7 milioane lei, cu 18% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, în contextul creşterii cu 30% a valorii tranzacţiilor cu acţiuni şi a derulării ofertei publice iniţiale pentru 10% din Nuclearelectrica. Faţă de trimestrul al doilea al anului, cifra de afaceri s-a păstrat la aproximativ acelaşi nivel, în ciuda scăderilor sezoniere caracteristice lunilor de vară.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Care a fost inceputa in octombrie...fosta conducere si actualul CA sunt raspunzatori.

    Ma voi adresa in viitoarea AGA si voi intreba cum s-a facut aceasta prima etapa de concedieri. Din surse interne am aflat ca au fost concediati cei mai buni oameni, si fara sa dea nici un test. Atunci voi intreba in AGA pe ce s-au cheltuit banii? Ce inseamna aceasta restructurare si cine a facut-o? Tot din surse interne mi s-a comunicat clar ca li s-a cerut sa-si dea demisia. Deci, cum este aceasta restructurare facuta? Nu acuz pe nimeni, dar le dau timp sa se pregateasca pana la viitoarea AGA, mai ales ca vor veni si din cei concediati.

    Balbaila, vesnicul al doilea, mai ia salariul in cazul acesta? Eu stiu ca el are mandate si bonusuri, dar in acest caz ce se intampla cu el? Deci ne-a lasat si fara profit, iar el ia la greu..Oricum in afara ca spune la toata lumea " ca mai te-am salvat de pe lista lui Cionga..." altceva nu mai stie..ma rog am uitat..stie sa " linga" la greu, pe oricine si oriunde..doar am mai spus...este al doilea..

    Fata de primele 2 transe, domnul acesta a fost un mare domn! Salarii multe si in rest liniste! Asta inseamna boeria aratata. Eu sunt foarte multumita.

    1. hahaha, ce tare sunt astia din BVB! Ar trebui sa le dam un premiu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie