Societatea civilă rusă îşi reia conflictul cu Kremlinul

V.D.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Societatea civilă rusă şi-a reluat conflictul obişnuit cu Kremlinul, marcat prin peste 420 de arestări la Moscova, la o zi după eleiberarea-surpriză a jurnalistului rus Ivan Golunov, care a provocat speranţa unei deschideri, relatează AFP.

În contrast cu clemenţa neobişnuită de care au dat dovadă zilele trecute, autorităţile nu au întârziat să pună capăt marşului organizat miercuri în centrul capitalei ruse contra abuzurilor poliţiei şi neautorizat de primărie.

Cel puţin 423 de manifestanţi au fost arestaţi - inclusiv mai mulţi jurnalişti şi organizatorii marşului -, a anunţat ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea arestărilor.

Această manifestaţie a avut loc în urma unei mobilizări aproape fără precedent a societăţii civile, în vederea obţinerii eliberării, marţi, a lui Ivan Golunov, un jurnalist de la site-ul independent de ştiri Meduza.

Reputat prin anchetele sale cu privire la corupţia elitelor şi infracţiunilor în sectoare opace şi mafiote - precum microcreditul sau pompele funebre -, Golunov a fost acuzat de trafic de droguri, acuzaţii "fabricate piesă cu piesă" şi în final abandonate.

La marş au participat peste 1.000 de persoane şi s-au operat arestări deosebit de violente, au constatat jurnalişti AFP. Poliţia a mers până la închide accesul publicului în Piaţa Roşie, una dintre principalele artere din centrul capitalei, un parc popular.

Mai multe persoane arestate - inclusiv un fotograf de presă - au declarat că au fost bătute de către poliţişti, care le-au refuzat accesul la un medic, potrivit OVD-Info.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS