Societe Generale îşi reia operaţiunile bancare în Australia

Ziarul BURSA #Internaţional /

Societe Generale a anunţat ieri că a obţinut o licenţă bancară de la Autoritatea de Reglementare Financiară din Australia, deoarece se pregăteşte să-şi reia afacerile de creditare, transmite Reuters.

În 2010, a treia mare bancă din Franţa şi-a redus semnificativ activitatea pe piaţa australiană şi şi-a mutat activităţile diviziei de tranzacţionare a materiilor prime din Sydney la Hong Kong, renunţând câţiva ani mai târziu la licenţa bancară. Dar, banca franceză şi-a păs­trat un birou la Sydney şi, în ultimii ani, şi-a reconstruit gradual prezenţa pe piaţa australiană, conform Agerpres.

De asemenea, Societe Generale a anunţat că un veteran al băncii, Pascal Sefrin, va conduce subsidiara sa din Australia.

Societe Generale s-a implicat în mod activ în sectorul energiei regenerabile din Australia, care înregistrează un avans semnificativ, prin creditarea unor proiecte, prin intermediul centrului din Hong Kong.

Banca a participat la creditul sindicalizat pentru proiectul parcului eolian de la Stockyard Hill din statul australian Victoria şi pentru proiectul unei centrale solare la Bungala, în sudul ţării.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS