Abonament gratuit

SONDAJ: Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune

D.D.
Internaţional /

Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune

Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de sondaje YouGov în numele site-ului pentru finanţe personale Bankrate.com, transmite MarketWatch.

Circa 69% dintre participanţii la sondaj au spus că iau măsuri pentru a-şi proteja finanţele înaintea unei posibile încetiniri a economiei, dintre care 44% au afirmat că vor cheltui mai puţini bani. Aproximativ 10%, între care şi absolvenţi de colegiu, caută locuri de muncă mai stabile.

YouGov a intervievat 2.605 de adulţi, în perioada 27-29 septembrie. De atunci, un indicator economic cheie pentru piaţa obligaţiunilor, aşa-numita curbă de randament, a trecut de la un nivel mai pesimist la unul mai optimist.

Rezerva Federală din New York anticipează că economia americană va creşte în acest trimestru cu un ritm anualizat de 1,3% peste inflaţie. Dar informaţile geopolitice, inclusiv Brexitul şi conflictul comercial dintre SUA şi alte ţări, au continuat să înrăutăţească perspectivele.

Temerile legate de recesiune ar putea să se alimenteze singure, dacă îi vor determina pe consumatori să cheltuiască mai puţin. Acest lucru va fi valabil mai ales dacă aceştia îşi vor reduce cheltuielile în timpul sezonului de cumpărături de iarnă, o perioadă esenţială pentru sectorul comerţului cu amănuntul.

Cu toate că datele din ultima perioadă s-au îmbunătăţit, mulţi americani sunt în continuare prost poziţionaţi, dacă economia nu îşi va reveni anul viitor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnilor jurnalisti, treaba asta cu recesiunea cum, desigur stiti, este subiectul cel mai important cand, cum, unde, cat va lovi in economie. Departe de gandul de a alimenta o psihoza, eu, ca si cititor, simt nevoia dincolo de articole ca acesta sau ca si cele semnate de dl. Rechea, sa citesc niste analize jurnalistice echilibrate pe fiecare sector economic in parte cum sta in momentul asta, unde are puncte forte, unde e vulnerabil, ce scenarii de scadere sunt estimate in cazul unei recesiuni s.a.m.d. Ce ziceti, puteti scrie asa ceva?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie