Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Spaţiul Schengen, o prioritate pentru ţara noastră

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică /

Ţara noastră va deveni "'foarte curând'' membră a spaţiului Schengen, având în vedere că autorităţile de la Bucureşti au îndeplinit aproape toate angajamentele, a declarat, ieri, comisarul responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Aflat la reuniunea ministerială UE-SUA a miniştrilor justiţiei şi celor de interne, eveniment ce s-a desfăşurat la Bucureşti, Dimitris Avramopoulos a spus: "Deşi acest aspect nu face parte din discuţiile noastre, aş vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români că foarte curând România va deveni membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit aproape toate angajamentele sale, aşa că suntem foarte aproape să deschidem uşile Uniunii pentru cetăţenii români".

Problema privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen a fost abordată şi la dezbaterea Managementul Integrat al Frontierelor, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Viorica Dăncilă a declarat: "Aşa cum am mai spus, tehnic îndeplinim condiţiile pentru aderarea la Schengen încă din anul 2011, ceea ce a fost confirmat şi de Comisia Europeană. Dar, aşa cum ştiţi, decizia finală este una strict politică. Noi acţionăm ca un membru de facto al spaţiului Schengen şi ar fi normal şi legitim ca românii să beneficieze de drepturile ce derivă din această apartenenţă".

Referitor la spaţiul Schengen, Adrian Popescu, Inspector General al Poliţiei de Frontieră a spus că este nemulţumit de modul de lucru al colegilor maghiari de la graniţa de vest a ţării. Adrian Popescu a declarat: "Controlul comun nu şi-a atins scopul pentru care a fost creat. De la un control iniţial de 30 de secunde, s-a ajuns astăzi la un control riguros din partea colegilor maghiari, cu impact vizibil şi mare pe importurile şi exporturile intra-comunitare, fapt ce are impact asupra liberei circulaţii a mărfurilor. Este incorect ce fac colegii maghiari pe frontiera de vest. Trebuie să găsim o soluţie de compromis pentru ca tirurile cu produse perisabile să nu mai stea atât de mult în vamă, mai ales că legislaţia europeană aplicabilă ambelor ţări în materia liberei circulaţii a mărfurilor este destul de clară".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS