SPECIALIŞTI:99% dintre ameninţările informatice care vizează terminalele mobile ţintesc Android

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 17 noiembrie 2015

Patru din cinci terminale mobile active pe piaţă rulează pe Android, iar 99% dintre ameninţările informatice care vizează terminalele mobile ţintesc acest sistem de operare, arată o analiză a specialiştilor din domeniu, dezbătută, ieri, în cadrul unui workshop organizat de către Centrul pentru Studii de Justiţie şi Securitate (CJS), în parteneriat cu Bitdefender şi Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Potrivit specialiştilor, citaţi de Agerpres, ameninţări informatice, precum AndroRAT şi Dendroid, permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanţă fără ca posesorii terminalelor să cunoască acest lucru, permiţând desfăşurarea de operaţiuni ca trimiterea de date cu caracter sensibil, mesaje sau iniţierea de apeluri. În general, acestea se instalează prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicaţii disponibile în piaţă, procurate în special din magazine neoficiale.

O analiză asupra ameninţărilor referitoare la terminale mobile arată că patru din cinci terminale mobile active în piaţă rulează pe Android, iar 99% dintre ameninţările informatice care vizează mobile ţintesc acest sistem de operare.

La nivel general, cel puţin 350.000 de mostre unice de malware au fost trimise zilnic pe piaţă în anul precedent, în creştere cu 24% faţă de anul 2013. Circa 60% dintre ameninţări ţintesc companii mici şi mijlocii, pe fondul unei alocări reduse sau inexistente a bugetelor pentru securitate informatică.

Reprezentanţii CJS, în parteneriat cu Bitdefender şi CERT-RO, au organizat, ieri, un workshop destinat acumulării de cunoştinţe legate de ameninţările informatice care vizează terminale mobile, unde au participat reprezentanţi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Centrul pentru studii de Justiţie şi Securitate este o organizaţie neguvernamentală non-profit, al cărei scop este de a facilita dialogul informat, cooperarea internaţională şi schimbul de experienţă în cadrul comunităţii de experţi în domeniile justiţiei şi securităţii din Europa, acţionând ca o interfaţă între instituţii publice, societatea civilă şi decidenţi.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro