SPORT ŞI POLITICĂ"Onoare" transformată în ponos

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 25 august 2021

Sandra Izbasa (Sursa foto: facebook/SandraIzbasa)

Sandra Izbasa (Sursa foto: facebook/SandraIzbasa)

Gesturile mărinimoase al politicienilor la adresa marilor campioni ai sportului au cel mai adesea un efect de bumerang, care adesea afectează iremedial imaginea performerilor. Există numeroase exemple, dar acum un fost sportiv de mare valoare a ţinut să pună lucrurile la punct.

Fosta gimnastă Sandra Izabaşa a cerut, într-o scrisoare deschisă, să i se retragă titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, pe care l-a primit în 2014: "În atenţia domnului primar al Oraşului Buşteni, Corbu Mircea. În calitatea de Cetăţean de Onoare al oraşului pe care îl conduceţi, calitate dobândită în anul 2014, în timpul mandatului fostului edil al Buşteniului, Emanoil Savin, vă fac cunoscută decizia mea de a renunţa la acest titlu din următoarele motive: 1. În spaţiul public au apărut declaraţii şi materiale de presă mincinoase care declarau faptul că am dobândit sau că urmează să dobândesc prin prisma calităţii de cetăţean de onoare, un teren cu suprafaţa de 500 MP pe raza localităţii, informaţie total neadevărată. 2. Unul dintre puţinele «beneficii» de care mă puteam «bucura» în aceşti 7 ani de zile era reprezentat de transportul public gratuit între localităţile Buşteni şi Azuga, «gest» pe care prefer să îl «donez» persoanelor care au nevoie cu adevărat de acest lucru. 3. Asocierea imaginii mele cu numeroase campanii electorale nu mă reprezintă, întrucât nu am şi nu am avut niciodată niciun fel de apartenenţă sau implicare politică, indiferent de culoarea ei. Fotografiile publicate în spaţiul public au fost făcute sub pretextul «arhivelor personale», ulterior descoperind postarea lor în mediile online cu descrieri care sugerau susţinerea mea politică faţă de unele persoane care urmau să candideze pentru diferite funcţii publice, fără acordul meu prealabil, fapt ce mă dezonorează. 4. Timp de 7 ani de zile am servit promovării imaginii turistice a oraşului Buşteni prin cesionarea pro bono a imaginii mele în scopul folosirii ei în mediul outdoor, prin afişarea fotografiilor pe bannerele din centrul oraşului, această imagine fiind asociată în mod greşit cu unele «favoruri politice» de care aş fi beneficiat, un alt lucru total neadevărat. 5. Din respect pentru cetăţenii Oraşului Buşteni, plătitori de taxe şi impozite, nu doresc asocierea titlului primit în anul 2014 cu propria-mi persoană întrucât simbolistica lui nu a adus, nu aduce în prezent şi nici nu va aduce în viitor niciun serviciu nici mie, nici comunităţii sau oraşului. Aleg să iau această decizie din respect faţă de istoria localităţii Buşteni şi a cetăţenilor de bună credinţă care au nevoie de un alt tip de promovare şi dezvoltare a localităţii şi comunităţii lor, de rezolvarea problemelor pe plan intern şi repoziţionarea pe harta turistică a României şi a Europei prin prisma tuturor posibilităţilor pe care Buşteniul şi locuitorii lui le pot oferi turiştilor care vor alege să îi viziteze dar şi pentru a renunţa la orice asociere de tip politic care a existat sau care va mai putea exista şi care nu îmi face cinste în niciun fel.

Promit că mă voi întoarce în Buşteni ori de câte ori voi simţi nevoia să mă bucur de frumuseţile locului, în calitate de cetăţean obişnuit, nu în calitate de cetăţean de onoare, fiindcă «onoarea» simt că mi-o dobândesc acum, prin această decizie, iar mai departe, dumneavoastră, cetăţenii de rând, o veţi consolida sau nu, în sânul comunităţii în care trăiţi". Mesajul este clar şi nu lasă loc de interpretări. Se poate considera că a fost deschisă o cale pe drumul recăpătării independenţei unor mari sportivi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Următorul pe listă ar trebui să fie Gică Hagi, lângă care s-au înghesuit la poză atât Radu Mazăre și Decebal Făgădău, dela PSD, fostii primari ai Constanței,, cât și Vergil Chițac, actualul primar al Constanței sau George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

    Hai și tu Gică! Fă și tu un gest ca Sandra Izbașa și renunță la titlul de cetățean de onoare al celor două orașe, ca să nu mai fii folosit pe post de imagine electorală de toți neaveniții! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro