ICT

Sprijin de 809 milioane euro din partea Grupului BEI pentru educaţie, alimentare cu apă şi canalizare, eficienţă energetică, investiţii private şi combaterea coronavirusului

A.P.
Miscellanea / 18 martie

Sprijin de 809 milioane euro din partea Grupului BEI pentru educaţie, alimentare cu apă şi canalizare, eficienţă energetică, investiţii private şi combaterea coronavirusului

Învăţământul superior, alimentarea cu apă şi canalizarea, eficienţa energetică şi investiţiile sectorului privat în România beneficiază de finanţări în valoare de 809 milioane euro acordate de către Banca Europeană de Investiţii şi Fondul European de Investiţii către parteneri publici şi privaţi români în 2020, potrivit unui comunicat comun al instituţiilor.

Angajamentul Grupului BEI include şi finanţări dedicate pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19 asupra capacităţii firmelor româneşti de a investi şi de a face faţă condiţiilor noi de piaţă.

"În 2020, pandemia coronavirus a adus provocări unice pentru România, Europa şi întreaga lume. Grupul Băncii Europene de Investiţii a contribuit în mod semnificativ la sprijinirea firmelor româneşti pentru a supravieţui dificultăţilor economice create de pandemie, precum şi la accelerarea investiţiilor în învăţământul superior, sănătate, apă şi energie. Colaborarea strânsă dintre Grupul BEI şi România a avut un impact major asupra oportunităţilor economice, priorităţilor în infrastructură şi serviciilor esenţiale din ţara noastră. Numeroasele proiecte în pregătire ale BEI şi FEI în România vor adăuga la acest bilanţ impresionant", a declarat Alexandru Nazare, Ministrul Finanţelor Publice şi Guvernator pentru România în Consiliul Guvernatorilor BEI.

"Pentru a reduce impactul COVID-19 şi a construi un viitor mai bun, este esenţial să ne asigurăm că firmele investesc şi că proiectele prioritare vor continua. Colaborarea excelentă dintre partenerii publici şi privaţi români şi Grupul BEI, mai ales prin experţii tehnici de la biroul din Bucureşti, a avut un efect semnificativ asupra investiţiilor în economie, sectorul social şi combaterea schimbărilor climatice în România. Finanţarea de 809 milioane angajată de către BEI şi FEI în 2020 va sprijini mii de firme, studenţi şi gospodării din întreaga ţară în anii urmatori." a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al BEI responsabil pentru România.

"În 2020, FEI a acordat IMM-urilor din România peste 387 milioane euro. Finanţările includ: noi acorduri de garantare şi contribuţii în fonduri de capital de risc, suport pentru zece scheme locale de microfinanţare şi prima tranzacţie de securitizare sintetică la nivel naţional pentru dezvoltarea finanţării de tip leasing. Echipele FEI din România şi Luxemburg vor mobiliza în continuare finanţări cu impact în colaborare cu partenerii noştri locali." a spus Alain Godard, Chief Executive al Fondului European de Investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro