Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

SPRIJINIM COMBATEREA PANDEMIEI COVID-19Această ediţie a ziarului BURSA a fost realizată fără prezenţa fizică în Redacţie

MAKE
Ziarul BURSA #Miscellanea /

MAKE

Redacţia ziarului BURSA s-a delocalizat, înţelegând ca aşa să fragmenteze lanţul contaminărilor şi să sprijine, nu doar jurnalistic, ci şi în mod practic, combaterea contaminării cu viruşi: această ediţie a ziarului BURSA, ca şi site-ul BURSA, sunt realizate fără apropierea ziariştilor în sediul Redacţiei, ci prin contribuţia fiecăruia, izolat în propria casă.

Deşi lucrul de acasă nu este vreo originalitate la alţii, pentru o redacţie ca a noastră, obişnuită de 30 de ani să se coordoneze prin viu grai şi prezenţa la sediu, delocalizarea este atât o realizare tehnică, cât şi o "revoluţie" în management - responsabilităţile s-au descentralizat într-un grad mai înalt decât oricum erau distribuite.

Măsurile pentru delocalizarea Redacţiei BURSA au fost adoptate şi aplicate extrem de operativ, într-o singură zi - marţi -, în întâmpinarea Ordonanţei Militare nr. 3, care a fost publicată în noaptea de marţi spre miercuri, în Monitorul Oficial, şi care interzice circulaţia tututor persoanelor (cu excepţii).

Este forma noastră de participare practică la rezistenţa socială contra molimei, dar şi o măsură de protecţie individuală şi de adaptare la condiţiile normative, în condiţiile în care informaţiile pe care le diseminăm reprezintă adevăratul nostru front de luptă contra pandemiei, o luptă care nu va suferi nicio iotă de pe urma reorganizărilor pe care le operăm.

Valorile morale după care se conduce ziarul BURSA rămân aceleaşi - libertate, adevăr, justeţe, bine, prosperitate, convieţuire armonioasă, competenţă - în slujba cititorului, în domeniul financiar al afacerilor.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Foarte bine, Make, aplause! Faceti bine ce faceti, tot asa inainte! Bursa e un far, avem nevoie de lumina sa.

  Foarte frumos!

  In timp ce Make sprijina gesturile autoritare, fasciste, ale guvernantilor care ii sunt aproape de suflet, un om cu adevarat incepe greva foamei contra lor. Liviu Antonesei.

  1. Cer autorităților române să retragă toate actele de cenzură și să-și ia public angajamentul că nu va introduce cenzura, respectînd astfel Constituția și Declarația Universală a Drepturilor Omului. 

  2.Cer președintului țării și guvernului retragerea discriminării fasciste dintre cetățeni, în funcție de criteriul fixat arbitrar al vîrstei. 

  3. Cer președintelui țării, că doar e comandant suprem, să recheme armata în cazărmi. Sau dacă îi este atît de frică să declare legal starea marțială. 

  Dacă aceste lucruri nu se petrec în termen de 24 de ore de la publicarea prezentei declarații aceasta va fi pusă în operă, începînd din 26 martie anul curent, la aceeași oră la care am postat textul. Am mai făcut o singură dată greva foamei, în ianuarie 1990, împotriva cenzurii tipografice. După șase zile de grevă ministrul culturii de atunci Andrei Pleșu a reușit să bage mințile în capetele tipografilor manipulați care nu lucrau decît publicațiile pro-feseniste, Am mai continuat greva pînă în ziua a zecea, ca să mă asigur că înțelegerea este respectată. Cît va fi nevoie acum, nu pot să știu, Dl Pleșu era totuși un om cultivat, oleacă de disident în timpul comunismului, pe cînd troglodiții ăștia… 

  Tehnic vorbind, va fi o grevă a foamei pe termen nelimitat. Sau pînă cînd cerințele primesc răspunsurile favorabile. Greva se va manifesta prin abținerea completă de alimente. Voi consuma însă apă, ceaiuri de plante cu lămîie, cafea slabă fără zahăr, lapte sau îndulcitori și voi lua medicamentele prescrise de medici pentru evitarea consecințelor diabetului de tip 2, aflat acum sub control perfect. Îmi voi lua medicamentul antiglicemic, că vreau să protestez, nu să mă sinucid! Voi sta încuiat în casă, voi renunța la pomana celor două ore în țarc, voi respinge asistența medicală, pentru că medicii sînt ocupați cu epidemia, voi răspunde la telefon și la mailuri, cît voi fi în stare și dacă în nemernicia lor, securoii de tip nou nu-mi vor tăia comunicațiile. Voi continua să fumez, probabil mai rar și doar pipă. În fiecare zi, după prima zi de grevă, voi posta o poză portret, ca să poată fi observată de cei interesați cum îmi evoluează starea. De asemenea voi ține un jurnal public. „jurnal de grevist al foamei” sau „jurnal din arestul la domiciliu, nu știu exact. 

  1. Cere, că nu ti se va da!.

   Care iti este nemultumirea, mai concret?

   Parerea mea este ca faci bine cind faci ce crezi, doar ca trebuie sa te asiguri ca ce crezi este bine, luind in calcul abaterile de la plus la minus tinind de puterea ta de discernamint.

   Cit despre greva foamei, trebuie sa remarc ca nu ma ingrijoreaza ca covidul, pentru ca nu-i contagioasa. 

   Jurnalul ar putea fi interesant ca material pentru un studiu de caz.

   Sanatate! 

   Liviu Antonesei ?! Pai asta parca era un fan al dreptei ,al liberalilor ,al lui Kaioh !Gresesc ? Sau e vorba de inpostura ?

   ... zic sa facem toti greva foamei si sa somam autoritatile sa ne indeplineasca trei dorinte, ca altfel...

   In fond de-abia suntem 15 milioane de romani capabili sa facem asta, deci nici macar 50 de milioane de dorinte musai a fi indeplinite intocmai si fara intarziere. 

   Cum sa numesc asta? Aroganta? Discriminare fascista? Ca, deh, dl. Antonesei e om cu adevarat, conform propriei si foarte modestei definitii - se subintelege ca spre deosebire de noi, astialalti, prostimea, care suntem asa, niste oameni mai pe jumatate, insuficient formati si umanizati - asa ca dorintele domniei sale se cuvin a fi luate in seama cu prioritate maxima.

   Urat. Opinie strict personala si implicit subiectiva, desigur. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie