Grupul Stadio Hospitality Concepts (SHC), unul dintre cei mai dinamici jucători din industria ospitalităţii din România, anunţă preluarea pachetului majoritar al grupului Raionul de Peşte, care operează trei restaurante, consolidând astfel un portofoliu extins de zece locaţii premium în Capitală, potrivit unui comunicat emis redacţiei.
Tranzacţia marchează o etapă importantă în strategia de dezvoltare a grupului, care
include acum următoarele concepte gastronomice: NOR - Sky Casual Restaurant,
Vacamuuu, Stadio Atrium, Stadio Unirii, Stadio Herăstrău, 18Lounge şi Cişmigiu
Bistro, la care se adaugă cele trei locaţii Raionul de Peşte.
„Această preluare este un pas important în strategia de creştere SHC conturată pentru
acest an şi reflectă angajamentul nostru de a construi un portofoliu puternic şi diversificat, în care excelenţa culinară, locaţiile emblematice şi calitatea serviciilor să fie constante. Raionul de Peşte este un brand bine conturat, printre cele mai bune restaurante de peşte din România, cu un public fidel, şi va completa perfect viziunea noastră de a redefini experienţele gastronomice urbane din ţară”, a declarat Radu Dumitrescu, fondator şi CEO al grupului.
Potrivit sursei, raionul de Peşte este recunoscut drept cel mai apreciat şi premiat restaurant de peşte şi fructe de mare din ţară, cu o istorie de 10 ani, renumit atât pentru peştele şi fructele de mare proaspete aduse în doar câteva ore din Grecia sau Franţa cu propriile maşini, calitatea foarte ridicată a preparatelor sale, cât şi pentru designul unic semnat de
celebrul Karim Rashid. Poziţia sa pe segmentul premium al industriei ospitalităţii din
România urmează a fi consolidată printr-o abordare în linie cu standardele şi
identitatea Stadio Hospitality Concepts.
Radu Dumitrescu este antreprenor de la vârsta de 18 ani şi a pătruns în domeniul
HoReCa în 2011, odată cu lansarea primului său restaurant - Stadio Sports Bar,
inspirat de pasiunea pentru sport şi dorinţa de a crea un loc dedicat pasionaţilor din
acest segment.
Conform comunicatului, astăzi, la cârma Stadio Hospitality Concepts, el coordonează un ecosistem de restaurante apreciate şi un spaţiu propriu de producţie, susţinând constant inovaţia şi calitatea în servicii. Prin decizii curajoase şi viziune strategică, Radu Dumitrescu s-a impus ca unul dintre cei mai respectaţi lideri din industria ospitalităţii din România.
SHC a încheiat anul 2024 cu o cifră de afaceri de 92 de milioane de lei, în creştere
semnificativă faţă de anul anterior, iar pentru perioada următoare planurile brandului
vizează extinderea prezenţei la nivel naţional şi creştere a notorietăţii, prin explorarea
de noi tendinţe şi concepte inovatoare.