Star Residence Invest îşi va majora capitalul cu 19,2 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 07 iunie

Operaţiunea va include drepturi de preferinţă ce vor fi tranzacţionate la BVB

Acţionarii Star Residence Invest (REIT) au aprobat, în adunarea de la finele săptămânii trecute, majorarea capitalului social al companiei cu 19,22 milioane lei, prin emisiunea a 96,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,2 lei/titlu, se arată într-un raport al societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea de acţiuni noi se va realiza în două etape, în prima titlurile putând fi subscrise şi vărsate de deţinătorii drepturilor de preferinţă, iar în a doua acţiunile vor putea fi subscrise printr-un plasament privat, ce va fi derulat pentru acţiunile nesubscrise în prima fază, se arată în raport.

Practic, în prima etapă, cea a exercitării dreptului de preferinţă, acţiunile vor putea fi subscrise de către toţi cei înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de 18 iunie, care nu şi-au înstrăinat drepturile de preferinţă sau de investitorii care au dobândit drepturi de preferinţă în perioada de tranzacţionare a acestora. Drepturile de preferinţă vor fi tranzacţionabile la BVB, după ce prospectul de ofertă va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Pentru fiecare drept de preferinţă deţinut, investitorii vor putea subscrie două acţiuni noi REIT, conform hotărârilor adoptate vineri.

Potrivit raportului, preţul de subscriere din prima etapă, la care deţinătorii drepturilor de preferinţă vor putea subscrie, va fi egal cu valoarea nominală. Acţiunile ce nu vor fi subscrise şi vărsate de titularii drepturilor de preferinţă în termen de 31 de zile de la data stabilită în prospectul ASF vor fi oferite în etapa a doua, cea a plasamentului privat, la un preţ de emisiune egal cu cel din prima etapă plus o primă de emisiune de 0,018 lei/acţiune, reiese din raportul emitentului.

Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii, se mai arată în document.

În urma operaţiunii de piaţă, capitalul social al Star Residence Invest se va majora de la suma de 9,61 milioane lei, respectiv 48,05 milioane de acţiuni, la maxim 28,83 lei, echivalentul a cel mult 144,15 milioane de acţiuni.

Star Residence Invest este prima companie din ţara noastră de tip REIT (Real Estate Investment Trust) listată la BVB, acţiunile societăţii intrând la tranzacţionare în piaţa AeRO în data de 19 martie a acestui an. Star Residence Invest este administrată de Reit Capital, companie deţinută de BRK.

Societatea are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani, care asigură un randament brut de 11%/an. Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, care, ulterior deducerii cheltuielilor ce ţin de administrarea imobilelor în vederea maximizării gradului de ocupare, vor fi direcţionate, în proporţie de cel puţin 90%, către distribuirea către acţionari sub formă de dividende.

În data de 13 mai, BRK Financial Group avea 21,54% din Star Residence Invest, alt investitor important al companiei fiind Impact Developer & Contractor. În data de 12 mai, Fondul Închis de Investiţii STK Emergent a ieşit din acţionariatul Star Residence Invest, conform raportărilor de la BVB.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. exista o raportare mai recenta care spune ca:

  STK era iesit din actionariat in 14 mai 2021 

  1. Bună ziua,

   Am modificat eroarea.  

   Mulţumim pentru sesizare!  

  Din estimarile mele de randament, la actualele preturi ale REIT si ce se poate obtine din activele pe care le are, randamentul dividendelor va fi in jurul a 2.7%. Prea putin.

  1. La cat de sus sunt preturile, DIVY cel mai intalnit pentru anii urmatori va fi 3%-6%. Doar o scadere a preturilor ar face sa apara niste DIVY mai atractive.

  majorarea de capital la reit este o operatiune de atragere de fonduri de la saraci pentru achizitia de apartamente ce urmeaza a fi inchiriate. frumoasa povestea in teorie o banca tiganeasca in practica.

  1. Asa e-n capitalism, banii multi trag la banii multi si devin si mai multi, banii putini trag la banii putini si raman si mai putini prin comparatie. Altfel spus, castigatorul ia totul. Una e sa ai X% din 3 lei, alta e sa ai X% din 3 miliarde. Algebra elementara tacuta e acoperita de zgomotul propagandei capitalistoide.

  daca aduna 100 mii e bine. sunt multi prosti pe la romanica, dar nu-s pe bursa

  1. Credulii patriei sunt la casele de pariuri, la pacanele, agentiile loto dar si la bursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro