Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Statele Unite vor investiga planul Franţei de a taxa companiile de tehnologie

V.D.
Internaţional /

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump a dispus miercuri deschiderea unei investigaţii legată de taxa avută în vedere de Franţa pentru companiile de tehnoligie, o anchetă care ar putea avea ca efect impunerea de către Statele Unite a unor tarife noi sau a altor restricţii comerciale, transmite Reuters.

"Statele Unite sunt foarte îngrijorate că taxa pe servicii digitale, aşteptată să fie aprobată mâine (joi n.r.) în Senatul francez, ţinteşte în mod incorect companii americane", a afirmat reprezentantul pentru Comerţ al SUA, Robert Lighthizer, într-o declaraţie prin care a anunţat investigaţia.

Măsură îi conferă lui Lighthizer până la un an pentru a investiga dacă planul francez referitor la taxa pe servicii digitale va afecta companiile americane de tehnologie.

Investigaţia, realizată în conformitate cu o prevedere legală numită "Section 301", va stabili dacă taxa reprezintă o practică comercială incorectă. Investigaţiile precedente au avut ca obiect practicile comerciale ale Chinei şi subvenţiile acordate de Uniunea Europeană pentru o aeronavă comercială mare.

Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a afirmat în luna martie că o taxă de 3% aplicată veniturilor companiilor mari din sectorul internetului ar putea genera venituri anuale de 500 de milioane de euro.

Reprezentantul pentru Comerţ al SUA a afirmat într-un comunicat că "serviciile acoperite sunt unele unde companiile americane sunt lideri. Strucutura taxei propuse, precum şi declaraţiile unor oficiali sugerează că Franţa ţinteşte în mod incorect cu această taxă companii de tehnologie din Statele Unite".

Lighthizer a arătat că Trump a cerut să fie investigate efectele acestei legi şi să se determine dacă este discriminatorie sau nerezonabilă şi dacă împovărează sau restricţionează comerţul american.

Le Maire a declarat că taxa va fi aplicată unui număr de aproximativ 30 de companii, majoritatea americane, dar şi chineze, germane, spaniole şi britanice, precum şi o companie franceză şi câteva firme cu origini franceze, care au fost cumpărate de companii străine.

Taxa va afecta companii cu venituri anuale de cel puţin 750 de milioane de euro şi va fi aplicată veniturilor obţinute din afaceri digitale, inclusiv din publicitatea online. Companii ca Google, parte a grupului Alphabet, Apple, Facebook şi Amazon.com vor fi supuse probabil acestei taxe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS