Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Statul german îşi revizuieşte opţiunile privind participaţia deţinută la Commerzbank

Ziarul BURSA #Internaţional /

Germania caută un consilier extern care să evalueze opţiunea pentru participaţia deţinută la a doua mare bancă listată din ţară, Commerzbank, arată oferta publică de licitaţie publicată săptămâna trecută, transmite Reu-ters.

Berlinul, prin Autoritatea financiară federală, care supervizează investiţiile statului, a postat o ofertă publică privind găsirea unui expert financiar "pentru consultaţii legate de participaţia deţinută la Commerzbank".

Statul german este cel mai mare acţionar al băncii, cu o participaţie de aproximativ 15%, potrivit Agerpres.

În această perioadă acţiunile băncii sunt aproape de cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, după eşecul proiectului de fuziune cu rivala Deutsche Bank.

Vineri, Ministerul de Finanţe a anunţat că va căuta un consilier extern ca să evalueze modelul de afaceri al Commerzbank şi să "iniţieze recomandări strategice privind gestionarea participaţiei deţinute de stat".

În timpul crizei financiare din 2008/2009, Guvernul german a intrat în acţionariatul Commerzbank şi-a achiziţionat participaţia la un preţ de aproximativ 26 de euro per titlu.

În prezent, conducerea Commerz-bank lucrează la un nou plan strategic care urmează să fie prezentat până la sfârşitul anului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS