Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ŞTEFAN OPREA, MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI:"Aderarea rapidă la OCDE ne va consolida profilul de destinaţie sigură pentru investiţii"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii /

Ştefan-Radu Oprea: "Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piaţa din România cu investiţii sau să îşi extindă investiţiile, iar aceste planuri urmează să fie anunţate. O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial şi de destinaţie sigură pentru investiţii".

Ştefan-Radu Oprea: "Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piaţa din România cu investiţii sau să îşi extindă investiţiile, iar aceste planuri urmează să fie anunţate. O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial şi de destinaţie sigură pentru investiţii".

Statele Unite ale Americii sprijină ţara noastră pentru o aderare cât mai rapidă la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a transmis, ieri, printr-un comunicat, biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Ministrul de resort, Ştefan-Radu Oprea, şi Wilbur Ross, Secretarul american al Comerţului, s-au întâlnit, zilele trecute, la Washing­ton, în cadrul vizitei de lucru în SUA a ministrului Oprea, din perioada 10-11 decembrie.

Ştefan-Radu Oprea a declarat: "Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piaţa din România cu investiţii sau să îşi extindă investiţiile, iar aceste planuri urmează să fie anunţate. O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial şi de destinaţie sigură pentru investiţii".

Potrivit MMACA, alte teme ale dis­cuţiilor cu Secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross au fost relaţiile bilaterale, contextul internaţional, priorităţile României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi creşterea volumului de investiţii în contextul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

Conform datelor statistice româ­neşti, pe primele nouă luni ale acestui an, schimburile comerciale bilaterale totale s-au cifrat la 1,934 miliarde de dolari, în creştere cu 6,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Totodată, ministerul de resort mai precizează că exporturile româneşti au fost de 1,155 miliarde de dolari (creştere de 29,6%), iar importurile din SUA de 778 milioane de dolari (scădere de 15,2%).

Comunicatul mai notează: "Programul vizitei a mai cuprins o întrevedere cu Peter Doran, preşedinte şi CEO al Center for European Policy Analysis (CEPA ), şi discuţii cu reprezentanţi ai American-Romanian Business Council (AMRO), ai US Chamber of Commerce, ai Business Council for International Understanding (BCIU) şi ai Ford Motor Company".

De asemenea, ministrul Oprea s-a întâlnit cu Steve Chabot, preşedinte al Comisiei "Small Business" din Camera Reprezentanţilor, a mai informat ministerul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS