Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Stephen Birrell - la conducerea ROPEPCA, anul viitor

Ziarul BURSA #Companii /

Stephen Birrell va fi preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) pentru anul 2020, au anunţat, ieri, reprezentanţii Asociaţiei, printr-un comunicat.

Comunicatul citat notează: "ROPEPCA anunţă că, în urma alegerilor anuale organizate în cadrul Asociaţiei, conform cerinţelor statutare, Stephen Birrell (Fora Oil and Gas) a fost votat pentru a asigura conducerea organizaţiei pentru anul viitor. Consiliul Director nou ales este format şi din: Saniya Melnicenco (NIS Petrol), Amos Sanders (HOCOR), Rafael Duque (OMV Petrom) şi Michel Louboutin (Expert Petroleum). Mandatul lor se va încheia în noiembrie 2020. Stephen Birrell este un geolog cu peste 34 de ani de experienţă în funcţii de conducere. El activează în România din 2005, fiind unul dintre cei mai importanţi actori implicaţi în procesul fondării ROPEPCA în 2012".

Stephen Birrell preia mandatul preşedinţial ROPEPCA de la Saniya Melnicenco, Director al Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative din cadrul NIS Petrol, se mai arată în comunicat.

Stephen Birrell a declarat: "Anul trecut a fost unul provocator pentru industria noastră şi pentru mediul de afaceri în general. ROPEPCA continuă să fie una dintre cele mai importante voci în dialogul cu părţile interesate, trans-miţând punctul de vedere al industriei în ceea ce priveşte efectele negative pe termen lung ale legislaţiei adoptate. Rămânem optimişti şi sperăm să vedem o schimbare în viziunea autorităţilor în ceea ce priveşte sectorul pentru următorii ani. ROPEPCA va rămâne un partener des-chis şi transparent pentru toate părţile interesate, oferind opinia şi expertiza noastră asupra legislaţiei care vizează operaţiunile upstream din România. Acum, mai mult decât oricând, este important ca legiuitorii să înţeleagă modul în care funcţionează industria noastră pentru a oferi cadrul optim pentru investiţii şi operaţiuni care să fie întreprinse cu succes ".

Noul Preşedinte ROPEPCA a subliniat faptul că industria petrolieră onshore va beneficia din modernizarea cadrului legislativ în domeniul explorării şi exploatării resurselor petroliere. Un cadru modernizat, un regim de operare şi fiscal competitiv este important pentru a creşte competitivitatea şi a aduce investiţii noi, susţine domnia sa, adăugând că un astfel de mediu este o condiţie necesară pentru reuşita viitoarei runde a 11-a de concesionare, anunţată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale în acest an.

La rândul său, Saniya Melnicenco, fostul preşedinte ROPEPCA, a afirmat: "Este timpul pentru o schimbare care să aducă valoare pozitivă pentru industrie şi pentru întreaga economie. Industria propune măsuri constructive pentru a face din România o destinaţie atractivă pentru investiţii: o piaţă de gaze funcţională, protecţie individualizată pentru consumatorii vulnerabili, acces real la terenuri şi un regim funcţional al datelor şi informaţiilor. Vom contribui în continuare la elaborarea de politici res-ponsabile, bazate pe viziunea pe termen lung şi respectul faţă de consumatori şi angajaţi, comunităţi şi mediu, investitori şi stat. Rămân dedicată cauzei ROPEPCA de a permite dialogul între mediul afaceri şi sectorul public pentru binele general al societăţii, pentru o energie accesibilă şi sigură".

Membrii Asociaţiei subliniază beneficiile strategice ale consolidării securităţii energetice la nivel naţional şi regional şi ale sprijinirii creşterii economiei naţionale. Acestea pot fi obţinute printr-un sistem legislativ şi fiscal predictibil, stabil şi competitiv pentru industria de explorare şi producţie petrolieră.

De la înfiinţarea sa in 2012, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră ("ROPEPCA") este un promotor al indus-triei petroliere, pentru a sprijini dezvoltarea, diversificarea şi competitivitatea industriei. ROPEPCA reuneşte cele mai active companii din industrie, titulari de acorduri petroliere cu capital american, australian, kazah, canadian, egiptean, sârb şi european, precum şi companii care oferă sprijin pentru operaţiunile petroliere.

În prezent, membrii ROPEPCA deţin cea mai mare parte a acordurilor de concesiune petrolieră pentru perimetrele de dezvoltare şi producţie onshore din România, cumulând pentru anii 2014-2018 investiţii de peste 24 miliarde lei, contribuţii la bugetul de stat de 50 miliarde lei şi crearea şi menţinerea a 14.000 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie