ŞTIRIPESURSE.RO: "Irina Socol, fondatoarea Siveco, a dat mită în Ministerul Justiţiei"

Ziarul BURSA #Companii / 28 iunie 2016

Fostul director IT din Ministerul Justiţiei (MJ), Ion Krech, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a primit mită 239.000 de euro prin intermediul unei firme off-shore ca să sprijine o firmă în câştigarea licitaţiei pentru atribuirea şi derularea unui proiect derulat de MJ, se arată în motivarea deciziei instanţei, surse apropiate dosarului susţinând că mita a fost dată de Irina Socol, fondatoarea Siveco, informează ştiripesurse.ro.

Potrivit documentului, Krech, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei, manager de proiect "Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România" şi membru în comisia de licitaţie, l-a informat pe martorul denunţător, cu câteva luni înainte de publicarea oficială a anunţului de atribuire a contractului respectiv, despre proiectul MJ şi i-a oferit, pe un stick, caietul de sarcini.

Documentul precizează: «În concret, în calitatea deţinută, Krech Ion, cu câteva luni înainte de publicarea oficială a anunţului de atribuire a contractului respectiv l-a informat pe P.M. despre proiectul Ministerului de Justiţie şi i-a înmânat, în format electronic, pe un stick, caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul de Justiţie, iar acesta l-a remis, la rândul său, reprezentantului SC S. R. SA. Totodată, în calitatea deţinută Krech Ion a dispus întocmirea şi a semnat "Nota de Oportunitate" nr. 7/8422/IT/02.07.2012 şi "Referatul de Necesitate" nr. 9/8422/IT/07.09.2012, a conceput şi redactat împreună cu reprezentanţii firmelor de IT ce compuneau asocierea de firme dintre SC S. SA şi SC E. SRL documentele aferente licitaţiei, inserând cerinţe menite a favoriza S.C. S. R. SA. După descalificarea ofertelor celorlalte firme participante, Krech Ion a facilitat câştigarea licitaţiei de către asocierea SC E. SRL, cu lider S. R. SA, cu oferta financiară de 13.990.059 Ron, adică 95% din bugetul anunţat. La data de 29.04.2013 a fost încheiat contractul de furnizare nr. 8422/112, între asocierea formată din SC S. R. SA - lider şi SC E. E.B. A. SRL - partener, pe de o parte şi beneficiarul - Ministerul Justiţiei, în calitate de achizitor, pe de altă parte, ce a avut ca obiect furnizarea de produse şi servicii necesare implementării proiectului "Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România"».

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Ministerului Justiţiei, proiectul "Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România" a fost câştigat de Siveco România S.A., în parteneriat cu East European Business Architects SRL.

Ion Krech a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti şi ulterior arestat preventiv pentru luare de mită, în acelaşi dosar fiind emis mandat de arestare şi pe numele fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro