Revista BURSA Construcţiilor

STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITAL - CRISTIAN AGALOPOL, DEPOZITARUL CENTRAL:"Piaţa locală de capital trebuie să recupereze decalajul intern"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie 2013

"Piaţa locală de capital trebuie să recupereze decalajul intern"

Piaţa de capital din ţara noastră are nevoie să recupereze decalajul intern care există între volumele tranzacţionate în anii 2006-2007 şi cele din prezent, consideră Cristian Agolopol, preşedintele Depozitarului Central. "În anii 2006 şi 2007, volumul mediu zilnic tranzacţionat era de 20 milioane euro, în condiţiile în care Fondul Proprietatea nu era listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în timp ce, acum, acest volum este de 5 milioane euro. Trebuie să ne întrebăm de ce pieţele din regiune au crescut, unele fiind la maxime istorice sau aproape de acestea, în timp ce noi suntem la 30% din nivelul atins înainte de declanşarea crizei financiare", susţine domnia sa.

Suma intereselor inviduale din piaţa de capital depăşeşte piaţa în ansamblul său, ceea ce arată că potenţialul de dezvoltare este ridicat, cu condiţia găsirii liantului pentru toate aceste interese, potrivit lui Cristian Agalopol. Domnia sa a precizat: "Avem nevoie de disciplină în realizarea, implementarea, monitorizarea şi asigurarea vizibilităţii strategiei de dezvoltare a pieţei. Trebuie să creştem predictibilitatea şi stabilitatea pieţei, precum şi încrederea publicului în piaţă".

Investitorii se uită mai mult la riscurile pe care şi le asumă decât la profitabilitatea pe care ar putea să o obţină, potrivit preşedintelui Depozitarului Central, care susţine importanţa descoperirii nevoilor pe care investitorii le au şi satisfacerii acestora. "Niciunul dintre investitorii străini cu care am discutat nu a spus că nu are ce să cumpere în România. Admit că există un risc generat de lichiditatea redusă, dar nu îl consideră suficient de mare încât să îi descurajeze să investească pe piaţa noastră. Problemele pe care le semnalează sunt legate de infrastructura pieţei. Încercăm să îmbunătăţim această infrastructură, astfel încât să răspundem cerinţelor formulate. De asemenea, încercăm să integrăm şi să armonizăm legislaţia europeană în domeniu, pentru că piaţa de capital este şi ea afectată de reglementările la nivel internaţional", a explicat Cristian Agalopol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro