STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITALGabriel Dumitraşcu: "Statul susţine prin listări dezvoltarea pieţei de capital"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Gabriel Dumitraşcu: "Statul susţine prin listări dezvoltarea pieţei de capital"

Statul susţine în continuare dezvoltarea pieţei de capital prin programul de listări a companiilor energetice, a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie. Domnia sa a subliniat că Departamentul pentru Energie şi-a asumat un grafic al listărilor pe care îl va respecta.

Domnul Dumitraşcu a menţionat oferta publică iniţială de la Nuclearelectrica, aflată în plină derulare, anunţând că există un interes enorm din partea persoanelor fizice.

Reprezentantul Departamentului pentru Energie a mai declarat că în această toamnă, respectiv la finele lunii octombrie, va avea loc şi listarea Romgaz. Pentru anul viitor, domnia sa a anunţat listările Hidroelectrica, Complexului Oltenia şi Electrica.

"Aceste companii vor aduce vigoare pe piaţa de capital din România şi vor contribui semnificativ la punerea României pe harta marilor investitori", a mai spus domnul Dumitraşcu, adăugând că, în procesul privatizărilor pe bursă a companiilor energetice, sunt introduse pas cu pas elemente noi precum certificatele globale de depozit (GDR) sau stabilizarea preţurilor post-listare, iar ASF este deschisă acestei abordări internaţionale.

"Piaţa de capital are nevoie de o strategie de dezvoltare, cu obiective care pot fi îndeplinite. Simplul fapt ca venim cu GDR-uri la Romgaz este semnificativ", a concluzionat oficialul Departamentului pentru Energie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sincer, decat listarea Nuclearoelectrica la BVB, mai bine dadeau comertul de energie prin BVB. Toata lumea era mai castigata. Oricum, listarea la BVB nu e nici o scofala, decat ca aduce niste comisioane in plus bursei. In rest, totul ramane la fel. Doar entuziasmul efervescent care cica e in piata de capital acum sa mai determine niste discutii, pe la tinerii nostri politicieni, sa vedem ce smenuri ar putea sa mai faca, si atunci poate mai beneficiem si noi de o perioada activa de investitii bursiere. Ca strainii ar veni imediat, saracii, dar unde si ce sa faca aici? Va dati seama ce-ar insemna intrarea a 10 miliarde de dolari la noi in tara? Pai Isarescu ar face infarct, ca nu controleaza el aceste fluxuri... Pai pentru BNR, intrarea in Romania a asemenea suma, prin bancile comerciale, ar fi dramatica, ar da bancilor comerciale un mare atu in lupta lor contra stabilitatii dorite de BNR, ar da un noua identitate speculatiilor valutare fortate de diverse banci cunoscute ca speculante notorii de valuta. Oricum, se pare ca nimeni nu prea vrea bani multi in Romania prin burse, nici BNR, nici conducerea politica. Conducerea politica ar vrea transparenta, dar numai pe cea pe care o manipuleaza ei, ca in mass-media: transparenta indusa politic.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS