Revista BURSA Construcţiilor

STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITALGheorghe Piperea: "Piaţa de capital din România trebuie să îşi schimbe atitudinea"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie 2013

În piaţa de capital din ţara noastră este nevoie de o schimbare de atitudine, în sensul luptei pentru integritate şi pentru combaterea fraudei, este de părere avocatul Gheorghe Piperea, managing partner al cabinetului de avocatură Piperea şi Asociaţii. "Interesul pentru piaţa românească de capital este în creştere, în condiţiile în care depozitele bancare devin mai puţin atractive, din cauza riscului pe care îl prezintă procesul de bail-in (n.r. utilizarea datoriilor subordonate şi a depozitelor care depăşesc 100.000 euro pentru recapitalizarea băncilor cu probleme) şi a listării unor companii controlate de stat din sectorul energetic. În acest context, este nevoie de îmbunătăţirea supravegherii şi controlului asupra pieţei de capital", a declarat domnia sa.

Brokerii au nevoie să fie protejaţi împotriva concurenţei neloiale pe care o realizează alţi intermediari reglementaţi, precum şi a celei venite din partea unor intermediari care nu fac obiectul reglementării, precum cei care acţionează în piaţa Forex, consideră Gheorghe Piperea.

Avocatul s-a declarat surprins în mod neplăcut de faptul că atât Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi predecesoarea sa, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cât şi Sibex i-au luat apărarea lui Cristian Sima, fostul preşedinte al bursei sibiene. "În ţara noastră, atribuţia de supraveghere nu este îndeplinită în mod corespunzător ceea ce reduce din interesul participării la piaţa de capital", a subliniat Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea îl reprezintă pe directorul ziarului BURSA, Florian Goldstein (MAKE), în procesul pe care acesta l-a intentat lui Cristian Sima, WBS Holding, WBS România, WBS Consulting Services, CNVM şi Sibex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro