STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITALGheorghe Piperea: "Piaţa de capital din România trebuie să îşi schimbe atitudinea"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

În piaţa de capital din ţara noastră este nevoie de o schimbare de atitudine, în sensul luptei pentru integritate şi pentru combaterea fraudei, este de părere avocatul Gheorghe Piperea, managing partner al cabinetului de avocatură Piperea şi Asociaţii. "Interesul pentru piaţa românească de capital este în creştere, în condiţiile în care depozitele bancare devin mai puţin atractive, din cauza riscului pe care îl prezintă procesul de bail-in (n.r. utilizarea datoriilor subordonate şi a depozitelor care depăşesc 100.000 euro pentru recapitalizarea băncilor cu probleme) şi a listării unor companii controlate de stat din sectorul energetic. În acest context, este nevoie de îmbunătăţirea supravegherii şi controlului asupra pieţei de capital", a declarat domnia sa.

Brokerii au nevoie să fie protejaţi împotriva concurenţei neloiale pe care o realizează alţi intermediari reglementaţi, precum şi a celei venite din partea unor intermediari care nu fac obiectul reglementării, precum cei care acţionează în piaţa Forex, consideră Gheorghe Piperea.

Avocatul s-a declarat surprins în mod neplăcut de faptul că atât Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi predecesoarea sa, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cât şi Sibex i-au luat apărarea lui Cristian Sima, fostul preşedinte al bursei sibiene. "În ţara noastră, atribuţia de supraveghere nu este îndeplinită în mod corespunzător ceea ce reduce din interesul participării la piaţa de capital", a subliniat Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea îl reprezintă pe directorul ziarului BURSA, Florian Goldstein (MAKE), în procesul pe care acesta l-a intentat lui Cristian Sima, WBS Holding, WBS România, WBS Consulting Services, CNVM şi Sibex.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS